Ce pariem azi: Clasicul Ucrainei

Dinamo Kiev – Șahtior se joacă în etapa a treia a campionatului Ucrainei. Craiova – Botoșani în Liga 1 Betano. Liga secundă începe un nou sezon, pe Cluj Arena.

Dinamo Kiev – Șahtior Donețk, 19:00

Dinamo Kiev a câștigat acum două săptămâni Supercupa Ucrainei chiar împotriva marilor rivali, primul trofeu după doi ani. Șahtior, în această perioadă, a luat două titluri consecutive, așa că victoria e importantă pentru moralul celor din capitală. Primele două etape din campionat au fost așa cum se așteptau toți microbiștii pentru forțele Ucrainei, ambele având câte 6 puncte. Singura diferență, până acum, e făcută de golaveraj: Șahtior are 5-0 și e pe primul loc, în timp ce Dinamo Kiev, cu 2-0, e a treia.

Universitatea Craiova – FC Botoșani, 21:00

Începutul Ligii 1 Betano a fost contrar tuturor așteptărilor. 5 dintre echipele care au jucat în play-off sezonul trecut sunt în a doua jumătate a clasamentului, iar Universitatea Craiova, ocupanta locului 3 din 2017-18, e lanterna roșie. FC Botoșani conduce Liga 1, cu 4 puncte, și e singura echipă care a reușit, după două runde, să câștige un meci la diferență mai mare de un gol. Moldovenii nu s-au impus niciodată în Bănie, unde au pierdut ultimul meci cu 5-1 – în aprilie, în semifinalele Cupei. Pentru Craiova, plecările lui Băluță și Gustavo par a conta mult în debutul sezonului, echipa nereușind să marcheze în 3 meciuri oficiale jucate până acum.

Reîncepe liga a doua pe terenul Universității Cluj

Echipele promovate în Liga 1 Betano în această vară nu merg deloc rău, iar Dunărea Călărași are chiar o victorie și un egal după partide cu CFR Cluj și Viitorul Constanța. Actualul sezon al ligii secunde se anunță și mai interesant, după ce au promovat U Cluj, Petrolul și Farul. Stagiunea se deschide pe Cluj Arena, cu partida dintre Universitatea și Metaloglobus București. Cu mulți fotbaliști care și-au creat un nume pe prima scenă (Goga, George Florescu, Giurgiu, Albuț, Abrudan) și un grup de tineri împrumutați de la Viitorul Constanța, „șepcile roșii” au una dintre cele mai puternice trupe ale campionatului. Sunt favoriți la promovare, alături de Petrolul, ambele având cota 2.25 să termine pe primul loc în vară.

Leave a Reply