rotariu-mouscron

Bursa stranierilor: meciuri între echipele românilor

Rotariu a fost implicat din nou într-un thriller, în Anderlecht – Mouscron 5-3. Doi români au înscris în Cipru, în Ermis – Aris 4-1. În Serie B, formația lui Ionuț Radu a învins-o pe a lui Pușcaș. Lucescu e sabotat de proprii fani în Grecia, iar Lucian Goian are un gol și un autogol în India.

Anderlecht – Mouscron 5-3. Două pase de gol date de Rotariu

După ce Marin a avut Belgia la picioare în primele două luni de iarnă, e rândul lui Dorin Rotariu să strălucească. Fostul dinamovist are 3 goluri și 2 assisturi în ultimele 5 meciuri la Mouscron. Echipa lui s-a specializat în partide spectaculoase: are 3 etape consecutive cu peste 3,5 goluri, iar ultimele două deplasări au fost pierdute 5-3 și 4-3. Rotariu a fost integralist în meciul de la Bruxelles, unde Mouscron a fost aproape de o mare revenire. La scorul de 4-0, în minutul 70, românul a dat o pasă de gol, iar un sfert de oră mai târziu a făcut-o din nou pentru 4-3. Nu au reușit să egaleze, primind încă un gol în prelungiri. La gazde, Alex Chipciu a fost introdus pe teren în ultima jumătate de oră.

Standard, cu Marin integralist, a făcut 1-1 acasă cu Brugge. Antwerp a pierdut cu 4-0 în deplasare la Genk. Clubul antrenat de Boloni nu are nicio victorie în 2018, cu 4 egaluri și 3 înfrângeri. Cu două etape rămase din sezonul regular, atât Standard cât și Antwerp trebuie să lupte pentru un loc de playoff. În weekend vor întâlni acasă echipele de pe ultimele două locuri.

 

PAOK riscă să piardă la masa verde meciul cu Olympiakos

Derby-ul așteptat de toată lumea din Salonic nu a mai avut loc. Antrenorul oaspeților a fost lovit de o rolă de hârtie înainte de startul jocului și meciul a fost abandonat. PAOK poate pierde meciul cu 3-0 și riscă și o penalizare din acest motiv. Răzvan Lucescu a păstrat primul loc, în fața lui AEK Atena. AEK a făcut 1-1 pe terenul lui Atromitos și nu a reușit decât să se apropie la un punct de PAOK. Meciul direct se joacă peste două săptămâni, la Salonic. Până atunci, Lucescu are meci de cupă, mâine, în deplasare la Panionios.

 

Serie B: primul meci fără gol al lui Pușcaș

George Pușcaș nu a mai înscris în ultima etapă, însă are în continuare mai multe goluri decât meciuri pentru Novara. Atacantul a fost titular și a jucat până în minutul 66 în deplasarea de la Avellino. Gazdele au câștigat cu 2-1, fără contribuția lui Ionuț Radu: portarul naționalei de tineret a fost lăsat pe banca de rezerve. Un alt român a reușit primul său gol în Serie B: Vasile Mogoș. Fundașul de 25 ani a început fotbalul în ligile inferioare din Italia și joacă la Ascoli de un an. Are 25 meciuri în acest campionat și a marcat prima dată sâmbătă, împotriva lui Cesena, într-o victorie cu 2-1.

În Serie A au jucat doar doi stranieri, ambii integraliști: Ștefan Radu în Sassuolo – Lazio 0-3 și Alin Toșca în Inter – Benevento 2-0. Sâmbătă vor fi două meciuri foarte tari, ce pot influența bătălia pentru titlu: Lazio – Juventus și Napoli – Roma!

 

Ermis – Aris 4-1, în Cipru. Români pe tabelă în ambele părți

6 fotbaliști români joacă în prima ligă din Cipru. Bogdan Mitrea (AEL Limassol) și Andrei Pițian (Apollon) s-au calificat în playoff. Ceilalți 4 au avut meci direct în ultima etapă. Radu Zaharia, fundaș cu peste 150 meciuri în Liga 1 Betano pentru Mediaș, a deshis scorul pentru Ermis. La oaspeți au fost integraliști Andrei Radu, fundașul stânga al naționalei de tineret, și fostul rapidist Alexandru Ioniță I. Ioniță a marcat golul lui Aris, pentru 4-1, fiind al patrulea gol al sezonului. Bănel Nicoliță nu a fost inclus în lot. Aris a terminat pe penultimul loc sezonul regulat și nu a retrogradat, fără să mai joace în playout.

 

Lucian Goian înscrie în prelungiri și bate echipa lui Avram Grant

Fostul fundaș al lui Dinamo a fost demon, iar apoi înger pentru Mumbai City. A înscris în propria poartă în minutul 24, pentru 1-1, dar s-a revanșat în prelungiri prin golul decisiv, de 3-2. Mumbai a învins-o pe NorthEast United, antrenată de Avram Grant. Celălalt român din India, Andrei Ionescu, a înscris al treilea gol în 15 jocuri pentru Aizawl vineri, într-o victorie cu 3-0.

 

La Sparta Praga, Niță și Stanciu au fost integraliști iar Vătăjelu rezervă. Nicolae Stanciu a pasat decisiv pentru echipa lui în egalul, 1-1, cu Slovacko. Nantes, cu Tătărușanu integralist, a pierdut cu 1-0 acasă cu Amiens și e în pericol să piardă locurile de Europa. În Israel, Gabi Tamaș e tot mai departe de titlu, după ce Hapoel Haifa a fost umilită la Tel Aviv, de Maccabi, cu 4-0. Vești mai bune vin din Turcia, unde Kayserispor, cu Lung și Săpunaru în teren, a învins-o cu 3-2 pe Kasimpașa; în timp ce în liga a doua Ioan Hora a dat primul gol la Elazigspor. Fostul golgheter al Ligii 1 Betano a transformat un penalty în prelungiri, în al cincilea meci jucat pentru noua echipă.

Leave a Reply