stanciu-sparta

Bursa stranierilor: ce au făcut în 2018 jucătorii convocați de Contra

Pe lista de 27 fotbaliști convocați la echipa națională a României sunt 17 stranieri, aproape toți titulari la echipele de club. Să vedem cum a fost anul 2018 pentru jucătorii veniți de afară.

Bogdan Lobonț – AS Roma

Convocat pentru a avea rolul de mentor și antrenor cu portarii, are aceleași atribuții și la AS Roma. Nu a mai jucat un meci de club din mai 2013, însă e meci de meci pe banca de rezerve, la 40 ani.

Ciprian TătărușanuNantes

Titular la echipa de pe locul 6 din Franța, Tătărușanu nu a lipsit niciun minut în Ligue 1 în 2018. Are 11 meciuri după pauza de iarnă, primind 12 goluri.

Silviu Lung jr – Kayserispor

9 meciuri a jucat Silviu Lung la echipa de club, unul singur fără gol primit. În etapa de weekend a fost eliminat în prelungiri după un fault ca ultim apărător, locul său în poartă fiind luat de un jucător de câmp. Adversarii au marcat la lovitura liberă ce a urmat, pentru a stabili scorul final Konya – Kayseri 2-0.

Florin NițăSparta Praga

Cumpărat de la FCSC în iarnă, Niță a fost integralist în toate cele 5 etape de până acum din Cehia. Ultimul meci a fost primul cu probleme: Sparta a condus-o cu 3-0 pe Slavia Praga și a primit 3 goluri în ultimele 20 minute, portarul având partea lui de vină.

 

România va juca un meci amical în Israel. În acest moment, naționala noastră e cotată cu prima șansă! Vezi toate pariurile disponibile pe Betano!

 

Dragoș Grigore – Al Sailiya

Fundașul central a jucat 8 meciuri din 10 și a înscris un gol în acest an în campionatul Qatarului, ultimele 6 ca titular. Al Sailiya e pe locul 6, din 12.

Cristian Săpunaru – Kayserispor

Coechipierul lui Silviu Lung a fost integralist în ultimele 5 meciuri și are 8 apariții în 9 etape din campionatul Turciei. Spre deosebire de Lung, Săpunaru a fost folosit și în cupă, jucând 2 partide. Kayseri a căzut în weekend pe locul al șaselea, la 7 puncte de calificarea în Europa League.

Cosmin Moți – Ludogoreț

Fotbalul s-a reluat la mijlocul lui februarie în Bulgaria, motiv pentru care numărul de meciuri jucate de Moți e mai mic. Fundașul central a jucat de 4 ori în campionat și de 2 ori în Europa League, toate ca titular, având și două partide în care a fost odihnit. Ludogoreț a terminat sezonul regulat pe primul loc și va începe playoff-ul după pauza internațională.

Alin Toșca – Benevento

Toșca a fost la Betis în ianuarie, unde a prins un singur minut în 4 meciuri. În ultima zi de mercato a fost îmrpumutat la Benevento, ultimul loc din Serie A. După 2 etape de acomodare, Toșca a intrat în formația de start și a fost integralist în 4 partide consecutive.

Ionuț Nedelcearu – Ufa

Internaționalul de tineret e convocat, în premieră, la naționala mare. A jucat 2 meciuri pentru Dinamo înainte de a fi vândut în Rusia. La noua echipă are 3 meciuri din 3 și e pe locul 6 din campionatul Rusiei.

 

Alexandru Chipciu – Anderlecht

Singurul stranier convocat cu apariții rare la echipa de club. Chipciu a jucat 4 meciuri din 9 la Anderlecht în acest an, doar două ca titular, fără reușite notabile. Va începe playoff-ul pentru campionat după meciurile echipelor naționale, Anderlecht terminând sezonul regulat pe locul 2.

Gheorghe Grozav – Bursaspor

A semnat cu Bursa după despărțirea de Karabukspor și încă nu și-a găsit locul în echipa de start. În 9 etape a jucat de 7 ori, 5 dintre ele ca rezervă. Bursaspor e pe locul 11 din 18, la 6 puncte în fața locurilor retrogradabile.

Nicolae Stanciu – Sparta Praga

Stanciu a început anul cu Anderlecht și a luat drumul Cehiei pe finalul lunii ianuarie. A fost titular în toate cele 5 meciuri jucate de Sparta până acum, înscriind de 3 ori. Ultima evoluție a fost cea mai bună: în derby-ul orașului Praga a înscris o dublă și a provocat un autogol, conducând cu 3-0 la pauză. Sparta a fost, însă, egalată de Slavia până la final.

Răzvan Marin – Standard Liegemarin-cupa-belgiei

E fotbalistul cu cele mai multe meciuri în 2018: 12. A fost titular în 11 dintre ele, marcând un gol și oferind 7 assisturi. Vine la echipa națională cu prima sa medalie, după ce tocmai a câștigat Cupa Belgiei în finala cu Genk (1-0 după prelungiri).

Doar pe Betano poți paria pe ce face Răzvan Marin în Belgia. Ai pariuri speciale pentru numărul de goluri sau pase de gol ale mijlocașului lui Standard în playoff!

 

Dorin Rotariu – Mouscron

Al doilea român aflat în formă excelentă în Belgia, Rotariu are 4 goluri în 9 meciuri în 2018. Mouscron a terminat pe locul 14 din 16 sezonul regulat și va lua parte la playoff-ul pentru Europa League.

Paul Anton – Anzhi

Fostul căpitan al lui Dinamo a mers în Rusia și, până acum, a jucat toate minutele în 3 meciuri. A fost decisiv pentru Anzhi în ultima etapă, înscriind ambele goluri în victoria cu Tosno, 2-0. 

 

Claudiu Keșeru – Ludogoreț

Keșeru, suspendat, nu a putut juca în Europa League în dubla cu Milan. A fost util echipei în campionat, unde a înscris de  6 ori în 6 etape. E pe locul doi în topul golgheterilor din Bulgaria, cu 16 reușite.

Florin Andone – Deportivo La Coruna

A jucat de 11 ori în 12 partide din La Liga, lipsind doar din cauza unei suspendări. Andone a marcat 4 din cele 7 goluri ale lui Depor, care nu a câștigat niciun meci în acest an și e penultima, având cu 7 puncte mai puțin decât primul loc ce ar aduce menținerea în prima ligă.

Leave a Reply