Atletico Madrid, prezentare înainte de finala Ligii Campionilor


Atletico Madrid nu are nimic de pierdut în fața concitadinei Real, în finala de sâmbătă (ora 12:45) a Ligii Campionilor.

Cu nici o finală câștigată în această mare competiție, Atletico se uită cu admirație la “decima” lui Real – o echipă în a cărei vitrină cu greu mai încap trofeele.

Iată cum se prezintă Atletico înainte de finală, conform datelor UEFA.

  • Atletico a câștigat șapte și a pierdut trei meciuri din cele 13 jucate la nivel european contra echipelor din Spania. Printre victorii se află un 3-2 la general cu Barcelona în sferturile de finală din sezonul actual de Liga Campionilor. Atletico a mai învins o dată Barcelona în faza eliminatorie din 2013/2014, cu scorul de 2-1 în urma celor doua manșe.
  • Atletico a reușit de asemenea să câștige finale în fața colegelor din La Liga. A trecut cu 3-2 de Athletic în finala Europa League din 2012, jucată la București. Înainte de acest meci se mai întâlnise pe scena europeană cu Villarreal, în finala Intertoto din 2004, pierdută la loviturile de departajare, după ce ambele manșe fuseseră câstigate de gazde cu 2-0.
  • De la acel meci cu Villarreal din 2004, Atletico a adunat 13 meciuri în fața echipelor din Spania, în Europa, dintre care de 6 victorii, 4 egaluri și 3 infrangeri. Real Madrid a reușit să aministreze două dintre cele trei înfrangeri, iar ultima a fost în fața Barcelonei.
  • În acest sezon de Liga Campionilor, Atletico a pierdut de trei ori, câștigând șase meciuri, iar trei au fost rezultate de egalitate. Nu a câștigat vreun meci în afara stadionului Vicente Calderon în fazele eliminatorii, după un 0-0 cu PSV Eindhoven pierzând pierzând cu Barcelona și cu Bayern Munchen.
  • Simeone ar putea deveni al treilea antrenor din afara Europei care să câștige o cupă europeană – primii doi au fost de asemenea argentinieni, și anume Luis Carniglia (Madrid 1958, 1959) și Helenio Herrera (FC Internazionale Milano 1964, 1965).
  • La loviturile de departajare in cupele europene, Atletico a câștigat două meciuri și a pierdut trei.

Atletico Madrid are o cotă de 3,05 pentru victorie, pe Betano.

Leave a Reply