„11-le” weekend-ului: Chelsea – Man United, Inter – AC Milan și alte 9 meciuri de urmărit

Weekend dominat de derby-ul din Milano. Mourinho revine pe Stamford Bridge. Ionuț Radu împotriva lui Cristiano Ronaldo.

Sâmbătă, 11:00: ACS Poli – ASU Poli Timișoara

ACS Poli, echipa retrogradată din Liga 1 Betano, riscă să meargă un nivel mai jos. Cu doar un succes în acest sezon și mari probleme financiare, ACS nu a reușit nici măcar să își schimbe antrenorul în această săptămână, reconfirmându-l pe Ștefan Nanu la 4 zile după ce anunțaseră încetarea colaborării. ASU Poli, club susținut și fondat de nucleul galeriei timișorene, vine după o înfrângere în celălalt derby local – cu Ripensia, dar nu mai pierduse de 4 meciuri înaintea acelei partide.

Sâmbătă, 14:30: Chelsea – Manchester United

Cu mari emoții, Manchester United a câștigat după 4 meciuri fără victorie înainte de pauza internațională. Conduși de Newcastle cu 2-0 chiar pe Old Trafford, „diavolii” au revenit în repriza a doua pentru a învinge cu 3-2. Scaunul lui Mourinho se clătina puternic înaintea partidei cu Newcastle, iar atunci a fost salvat de renegații Paul Pogba, Anthony Martial și Alexis Sanchez. Sâmbătă, Mourinho are un nou meci cu sabia deasupra capului, pe stadionul care l-a făcut celebru în Anglia: Stamford Bridge. Fosta lui echipă, Chelsea, are 20 de puncte și e la egalitate, pe primul loc, cu Liverpool și Manchester City. Hazard, golgheterul Premier League după 8 etape, are ocazia sa „îi facă bagajele” lui Mourinho, după ce s-a speculat că a întors vestiarul împotriva portughezului atunci când se afla la Chelsea.

Sâmbătă, 16:30: Wolfsburg – Bayern Munchen – STREAMING LIVE!

Reconfirmat în funcția de antrenor al lui Bayern, Niko Kovac nu are prea multă liniște. Bavarezii au doar un punct din ultimele 3 meciuri și vin după o umilință pe propriul teren: 0-3 cu Gladbach. La 4 puncte de Dortmund, Bayern e obligată să profite de forma la fel de slabă a lui Wolfsburg. Alb-verzii nu au câștigat de 5 etape, iar cu campioana Germaniei a pierdut 7 din ultimele 8 jocuri directe.

Sâmbătă, 19:00: Juventus Torino – Genoa – STREAMING LIVE!

Eroul României în Portugalia, în calificările pentru Campionatul European de Tineret, Ionuț Radu îl va avea în față pe cel mai mare fotbalist portughez. Titular în ultimele 3 etape la Genoa, portarul naționalei de tineret va juca pe terenul lui Juventus. „Bătrâna Doamnă” are maximum de puncte după 8 etape, lăudându-se cu un parcurs impecabil și în Liga Campionilor. Genoa va avea nevoie de un portar în formă excelentă, dar și de instinctul de marcator al lui Piatek. Polonezul e golgheterul Serie A, cu 9 goluri.

Sâmbătă, 19:30: PSV Eindhoven – Emmen – STREAMING LIVE!

PSV domină Eredivisie, fiind pe lista cluburilor cu procentaj maxim de victorii până acum. După 8 etape are 24 de puncte, 30 goluri marcate și doar 3 primite, singurele eșecuri fiind în Champions League. Emmen e pe locul 14 și va juca prima dată cu PSV, fiind nou promovată. Pe stadionul din Eindhoven, gazdele nu au mai pierdut în campionat din septembrie 2016!

Sâmbătă, 20:00: Ludogoreț – Levski Sofia

Moți și Keșeru nu au niciun punct după 2 etape de Europa League, dar își revin în campionat. După începutul prost, Ludogoreț a ajuns la 5 victorii consecutive, apropiindu-se la doar 2 puncte de Levski. Echipa din Razgrad poate reveni pe primul loc, pe care l-a ocupat la finalul campionatului în ultimele sezoane, iar Keșeru vrea să devină singurul golgheter al Bulgariei. Acum, atacantul naționalei e la egalitate cu Kostov, de la Levski, ambii având câte 8 goluri.

Sâmbătă, 21:00: Racing Strasbourg – AS Monaco – STREAMING LIVE!

Thierry Henry debutează ca antrenor principal la AS Monaco, pentru care a debutat și ca fotbalist. La 19 ani după ce a îmbrăcat ultima dată tricoul monegasc, campionul mondial și european va conduce echipa de pe banca tehnică. Henry a fost adus cu scopul de a scoate din criză o formație care nu a mai câștigat din prima etapă a Ligue 1, de atunci trecând 10 meciuri. Strasbourg e pe locul 9, până acum având 3 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri.

Sâmbătă, 21:45: Barcelona – Sevilla – STREAMING LIVE!

Sevilla, surprinzătorul lider al Primera Division înaintea etapei cu numărul 9, merge pe Camp Nou cu scopul de a-și păstra locul. Barcelona are 4 meciuri fără victorie în campionat, un șir deloc caracteristic catalanilor, și sunt pe ultima treaptă a podiumului. În ciuda formei excelente a adversarilor, Messi nu are motive de îngrijorare. Împotriva Sevillei, Barcelona nu a mai pierdut pe Camp Nou în La Liga din 2002!

Duminică, 21:30: Inter Milano – AC Milan – STREAMING LIVE!

Inter va intra în Derby della Madonnina împinsă de 6 victorii consecutive, 5 dintre ele la un singur gol diferență. AC Milan este, de asemenea, într-o formă din ce în ce mai bună. Înaintea pauzei internaționale a legat un șir de 3 succese, recuperând din distanța față de primele locuri. Din ultimele 5 derby-uri, 4 s-au terminat la egalitate după 90 de minute!

Duminică, 22:00: Nice – Olympique Marseille – STREAMING LIVE!

Profitând de aportul ofensiv al lui Thauvin și Payet, Olympique Marseille e cel mai aproape de PSG la capitolul goluri marcate, cu 21. Șansele la titlu sunt, în schimb, minime, fiind deja la 11 puncte de primul loc. Toate înfrângerile lui OM au fost suferite în deplasare, unde au luat doar 3 puncte, pe terenul lui Monaco. Nice e în a doua jumătate a clasamentului, iar pe propriul stadion au pierdut 3 din 4 meciuri, toate la 0!

Duminică, 22:00: DC United – New York City

Wayne Rooney și David Villa au fost adversari în finala Ligii Campionilor, iar duminică seară se vor reîntâlni în Major League Soccer. Rooney, venit la DC United când se afla pe ultimul loc, a dat 10 goluri și 7 assisturi, a dus formația pe un loc de play-off. De cealaltă parte, David Villa e golgheterul lui New York City, cu 12 reușite, și va merge, de asemenea, în play-off-ul MLS.

Leave a Reply