Formula 1

Start la Formula 1! Îl egalează Hamilton pe Schumacher?

A sosit momentul mult așteptat de toți fanii sporturilor cu motor din întreaga lume! După lungi amânări, Formula 1 se întoarce pe pistă! Noul sezon al celei mai importante competiții auto din lume începe cu Marele Premiu al Austriei, care are loc pe Red Bull Ring din Spielberg și vine alături de cote maxime pe Betano.

Aflat la un singur pas să îl egaleze pe legendarul pilot Michael Schumacher, Lewis Hamilton este favoritul principal pentru titlul cu numărul 7 în carieră. Max Verstappen, Charles Leclerc și Sebastian Vettel vor fi adversarii lui Hamilton în lupta pentru titlul de campion.

Debutul noului sezon vine împreună cu două premiere: este prima dată în istorie când Austria găzduiește prima etapă a sezonului competițional și prima dată când două runde consecutive se vor desfășura pe același circuit.

Începând cu 1970, au avut loc 31 de curse de Formula 1 desfășurate pe pista cunoscută acum sub numele de Red Bull Ring. În acest timp, 23 de piloți diferiți au obținut o victorie pe acest circuit.

Pilotul cu cele mai multe victorii este Alain Prost cu trei, în timp ce la constructori, McLaren este echipa care s-a impus de cele mai multe ori în Austria, șase. Mașinile cu motor Ford au obținut cele mai multe victorii pe acest circuit, nouă, ultima victorie a unui motor Ford în Austria având loc în 1982.

Alain Prost, Michael Schumacher, Nico Rosberg și Max Verstappen sunt singurii piloți care au obținut victorii în ani consecutivi la Marele Premiu al Austriei. Niciun pilot nu a obținut mai mult de două victorii consecutive pe acest circuit, dar tânărul olandez ne-a arătat în nenumărate rânduri că nu este un pilot oarecare.

Pe grila de start din acest an se află trei foști câștigători ai Marelui Premiu al Austriei. Max Verstappen a câștigat de două ori pe Red Bull Ring, în timp ce Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au fiecare câte o victorie aici.

O singură cursă de pe acest circuit a fost câștigată cu un avans de un tur. Acest lucru se întâmpla în 1986, când Alain Prost, la volanul unei mașini McLaren, termina la diferență de un tur înaintea celorlalți piloți.

Cincizeci și unu de piloți diferiți au terminat pe podium în Austria

David Coulthard este pilotul care are cele mai multe prezențe pe podium aici, cu cinci. Cele cinci podiumuri ale lui Coulthard au venit în anii consecutivi între 1997 și 2001. Ferrari este echipa cu cele mai multe podiumuri pe acest circuit, monoposturile roșii lor terminând în primele trei în 23 de ocazii.

Există șapte piloți pe grila din 2020 care au terminat pe podiumul Marelui Premiu al Austriei în edițiile anterioare. Max Verstappen, Lewis Hamilton și Kimi Raikkonen sunt la egalitate cu cele mai multe podiumuri, fiecare având trei. Valtteri Bottas și Sebastian Vettel au terminat în primii trei de două ori, în timp ce Daniel Ricciardo și Charles Leclerc au desfăcut șampania pe podium o singură dată.

Jackie Stewart este singurul pilot care a fost încoronat campion mondial în Austria, câștigând cel de-al doilea titlu pe acest circuit în 1971.

Câștigătorul Marelui Premiu al Austriei a câștigat titlul în același an în doar opt ocazii. Din cele 31 în care a avut loc o cursă pe acest circuit, liderul campionatului la finalul Marelui Premiu a reușit să câștige titlul de douăzeci de ori.

De când Formula 1 a început să viziteze Red Bull Ring în 2014, câștigătorul cursei nu a mai câștigat niciodată titlul în același an. În mod similar, Lewis Hamilton în 2015 este singurul pilot care a plecat din pole pe circuitul din Spielberg din ultimii șase ani care a câștigat titlul în acel sezon.

Nu uita, pe lângă lupta la titlu din Formula 1, Betano are o ofertă completă și pe fotbal: peste 1,400 de pariuri pe fiecare meci, speciale, live, Cash Out și BetCombo, Misiuni cu premii speciale în fiecare weekend, precum și Streaming Live pe site-ul și aplicația Betano.

Leave a Reply