ronaldo bale golgheter euro 2016

Cristiano Ronaldo vs Gareth Bale, 2 pentru un golgheter

Portugalia va juca la EURO 2016 a cincea semifinală de Campionatul European din nouă ediții, contra Țării Galilor, miercuri, de la ora 22:00. Va fi un duel pentru finală, dar și un duel pentru o posibilă Gheată de Aur, cea de golgheter al competiției.

Portugalia nu a câștigat vreodată un titlu european, deși a avut de-a lungul timpului mereu generații talentate și puternice. Va reuși acum, cu Cristiano Ronaldo la maturitate, să ridice cupa în Franța?

Titlul de golgheter al EURO este unul dintre visele oricărui atacant. Iar Cristiano Ronaldo și Gareth Bale își doresc să mai aibă parte de două meciuri în care să înscrie.

Goluri muncite pentru ambii

Lusitanii, talentați și mereu spectaculoși, au arătat în Franța un joc mai reținut, dar acesta le-a adus mereu victorii. Prețul jocului reținut a fost cel în goluri mai puține. Ronaldo a înscris două dintre cele trei goluri ale sale atunci când Portugalia a juca pe muchie de cuțit cu Ungaria, un meci terminat 3-3 în grupe.

Gareth Bale a asudat și el din greu pentru cele trei goluri ale sale. Numai că atât Ronaldo, cât și Bale, s-a trezit egalați sau depășiți brusc, după un singur meci, cel al Franței cu Islanda, terminat 5-2.

Crisiano Ronaldo

Meciuri pentru Portugalia: 131 (record)
Goluri: 60 (record)
Debut: 20.08.2003 v Kazakhstan, la vârsta de 18 ani (amical)
Primul gol: 13.06.2004 v Grecia, la vârsta de 19 ani (UEFA EURO 2004)

Gareth Bale

Meciuri pentru Portugalia: 60
Goluri: 22
Debut: 27.05.2006 v Trinidad Tobago, la vârsta de 16 ani (amical)
Primul gol: 07.10.2006 v Slovacia, la vârsta de  17 ani (calificări EURO)

Francezii au acaparat topul

Gheata de Aur din Franța a fost serios scuturată de francezi, în meciul contra Islandei.

Antoine Griezman a devenit liderul golgheterilor, cu 4 reușite, iar  colegii săi – Olivier Giroud și Dimitri Payet – au adunat și ei 3 goluri la fel ca Gareth Bale. Cristiano Ronaldo are doua două.

În semifinala de miercuri, prima de la EURO 2016, Ronaldo și Bale se vor anihila reciproc, iar unul singur va avea șansa finalei. Privind un posibil meci fără multe goluri în poarta Germaniei marcate de Franța, vedetele Portugaliei și Țării Galilor – colegi în același timp la Real Madrid – Ronaldo și Bale au șansa lor de a deveni golgheter la EURO 2016.

FOTO: UEFA.com

One Comments

  1. Pingback: Semifinale EURO 2016: Portugalia pândește oportunitatea - Betano Blog

Leave a Reply