Franța – România: Ce spun ei, ce spunem noi

Meciul Franța – România bate la ușă, odată cu începerea EURO 2016. Înainte de acest meci extrem de încărcat de tensiune, jucătorii care vor fi pe teren au vorbit despre cum se vede partida numărul 1 de la EURO 2016.

EURO 2016: Toate grupele

Gabriel Torje (România): ”Am mai jucat pe stadioane pline, așa că pentru noi nu este o presiune în plus. E o plăcere să joci pe o asemenea arenă, în tribunele căruia sunt convins că vor fi foarte mulți români. Va fi un meci greu pentru noi, jucăm cu echipa gazdă, o echipă valoroasă. Dar suntem pregătiți, nu trebuie să ne sperie nimic, niciun meci nu este imposibil de câștigat”.

Răzvan Raț (România): ”Meciul cu Franța ete cel mai greu. Participarea mea la Euro 2008 mă va ajuta să-mi gestionez emoțiile. Întâlnim cel mai puternic adversar din grupă care va avea mulți fani alături”.

Steve Mandanda (Franța): ”Dacă nu suntem ambițioși și nu credem în noi, nu are sens să mai jucăm la EURO. Avem multe elemente în favoarea noastră, precum cel că jucăm acasă. Credem în noi”.

Patrice Evra (Franța): ”Nu vreau să vând vise cetățenilor Franței. Nivelul este foarte ridicat. Ce pot spune este că francezii vor fi mândri după acest EURO”.

Franța – România are o cotă de peste 5 pe Betano,com pentru un egal. 

Cuvântul antrenorilor

Anghel Iordănescu (antrenor România): ”Franța are un joc ofensiv, bine pus la punct. În ultimele zece meciuri Franța a pierdut doar un joc. Ne așteptăm să înceapă în forță. Va fi o presiune mare pe băieții noștri, că deschid competiția. Sînt convins că vor avea însă experiența pentru a trece peste momentele de presiune și dominare la care vom fi, probabil, supuși. Nu dorim să jucăm defensiv. Vrem un joc echilibrat, vrem să punem probleme ofensive Franței.”.

Didier Deschamps (antrenor Franța): ”Nu venim să facem figurație. Începem o competiție, văd că jucătorii au încredere și ambiție. Dar trebuie să avem și determinare și convingere”.

Echipe probabile

Franța: Lloris – Evra, Koscielny, Rami, Sagna –  Matuidi, Kante, Pogba – Payet, Giroud, Griezmann.

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Popa, Stanciu, Stancu – Keseru.

Programul României la turneul final

10 iunie, ora locală 21:00 (22:00 ora României)
Franța – România / Stade de France

15 iunie, ora locală 18:00 (19:00 ora României)
România – Elveția / Parc des Princes

19 iunie, ora locală 21:00 (22:00 ora României)
România – Albania / Parc Olympique Lyonnais