euro 2016 tara galilor

EURO 2016: Dragonii, mai tari decât dracii roșii


A doua echipă calificată în semifinalele EURO 2016 este Țara Galilor. Echipa lui Gareth Bale a eliminat-o sâmbătă seara pe una dintre favoritele competiției, Belgia, cu scorul de 3-1, dându-și întâlnire cu Portugalia în penultimul act al competiției.

Meciul a avut un deznodământ neașteptat din toate punctele de vedere. Galezii porneau cu șansa  a doua pe hârtie și au fost și conduși cu 1-0 în acest meci.

Belgia a deschis scorul ăn minutul 13 prin reușita frumoasă a lui Nainggolan, dar după aceea s-a stins. Generația promițătoare a Belgiei a ratat șansa să se afirme. Dar oare pentru a câta oară în istorie Belgiei nu confirmă, deși are potențial?

Betano.com: Vezi aici cotele pentru pariuri sportive de la EURO 2016.

Ashley Williams a egalat în minutul 31, iar apoi Țara Galilor a mai marcat de două ori prin Hal Robson-Kanu, în minutul 55, și Sam Vokes pe final.

Golul lui Robson-Kanu a fost unul de generic. A primit mingea în careu, s-a întors cu spatele la poartă dând impresia că vrea să plece, dar s-a întors surprinzător cu o fentă de mare clasă, pe care nu am mai văzut-o recent în repertoriul vreunui atacant, și a șutat imparabil.

„Știam că putem trece mai departe, pentru că nu suntem la EURO 2016 doar pentru a ne simți bine. Suntem aici ca să fim competitivi, pentru că avem ceva de oferit. Avem jucători precum  Joe Allen, Aaron Ramsey și Gareth Bale care pasează și joacă fotbal”, a spus după meci antrenorul galez Chris Coleman, după calificarea echipei sale în semifinale.

O debutantă la EURO 2016, Țara Galilor se califică în semifinale. Dragonii au fost mai ai naibii și mai buni decât dracii roșii!

Islanda – Țara Galilor pare finala de vis pentru EURO 2016, nu-i așa?

Leave a Reply