Michael Jordan, legenda care nu accepta înfrângerea

Michael Jordan și ura viscerală pentru înfrângere

După cum se știe, Michael Jordan a fost dependent de victorie. Cumva a construit caracterul celui mai competitiv sportiv din istoria sportului. Iată două povești care vorbesc de la sine despre ura proverbială a lui MJ față de cuvântul “înfrângere”.

Letner și ping pong

În pregătirea Dream Team-ului (echipa stelară a Statelor Unite ale Americii) pentru Jocurile Olimpice din 1992, parteneriatul tuturor acestor stele a fost fără precedent. „Toți au fost tipi foarte competitivi”, spune fotograful revistei SLAM, Nat Butler, care a fost aproape de echipă la acea vreme.

Au pariat pe orice, opoziția era în orice, în principal pentru a-și menține interesul și spiritul de luptă active. Au văzut o masă de ping pong și au făcut imediat paranteze. Cine va juca împotriva cui, tabloul competiției, Final For-ul, etc. . Iar cel care a simțit-o cel mai bine pe pielea lui a fost Christan Laettner, figura cel mai puțin importantă a echipei: “Au vrut să-mi arate de la început că-mi este interzis să ies din rolul meu. Eram doar un rookie (n. red – tânăr dornic de afirmare). LE duceam rufele la spălat, le aduceam cafea și țigări. Eram chiar bun!”, își amintește, amuzat, Christian Laettner..

Tânărul Laettner era, însă, bun la tenis de masă. Iar în acea zi a ajuns în finala turneului organizat de Dream Team, unde avea să joace contra lui Jordan. Ca de fiecare dată, Michael juca pentru a câștiga. Înjura, era pasionat, lupta pentru o (altă) supremație. Problema a apărut, în special pentru Laettner, când Jordan a pierdut finala. Jordan și-a aruncat paleta de ping pont, spărgând liniștea din încăpere. Iar timp de câteva zile nu a vorbit cu nimeni. De ce? “Air” fusese învins!

Legenda spune că, după un timp, Jordan a cerut să-i fie adusă o masă de ping pong în cameră. Două zile mai târziu, l-a “convocat” pe tânărul Laettner la o revanșă. Zvonurile spun că a bătut într-o dimineață devreme la ușa tânărului venit de la Universitatea Duke și l-a chemat la joc. Speriat, Laettner a pierdut la o diferență mare. Lucru pe care încă îl neagă :).

A pariat câștigător un sezon întreg 

Era o zi de meci pentru Chicago. Cumva, Michael a ajuns mai devreme la arenă și s-a întâlnit cu muncitorii care pregăteau evenimente variate pentru publicul spectator. În unul dintre ele, trei tauri îmbrăcaț în trei culori diferite se întreceau într-o cursă de viteză, iar fanii erau întrebați care dintre tauri va câștiga cursa care rula pe un ecran imens. Din pură coincidență, Michael Jordan a realizat că rezultatul cursei era aranjat. A izbucnit în râs: “Deci, știți rezultatul?”, a întrebat cu subînțeles. Iar replica a venit imediat: “Da, Michael, cursa e înregistrată”.

Iar beculețul s-a aprins. Ideea i-a venit imediat, pentru că avea sursa informației în propriile mâini. La un time-out al celor de la Bulls, Jordan a mers la Scottie Pippen și i-a spus pe un ton foarte serios: “Pariez cu tine 100 de dolari că taurul roșu va câștiga!”.

Bineînțeles, pariul lui Jordan a fost câștigător. Michael a câștigat fiecare pariu pus în acel sezon fără ca Pippen să-și dea seama cum coechipierul său îi sustrage câte 100 de dolari. Odată cu episodul al doilea din serialul Netflix “The Last Dance” și referirile la câștigurile lui Pippen, e bine că nu s-a vorbit prea mult despre această poveste.

Leave a Reply