Eleftherios Petrounias

Petrounias, medaliatul olimpic cu aur sponsorizat de Betano, câștigă aurul european la Cluj

Eleftherios Petrounias, medaliat olimpic cu aur și sponsorizat de Betano la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj, a câștigat sâmbătă al treilea titlu continental, la Inele, cu nota de 15,433.

Campionul olimpic a reușit un exercițiu impecabil și a obținut titlul european de la Cluj cu un avans considerabil față de ceilalți concurenți. Courtney Tulloch din Marea Britanie a luat locul al doilea cu 15,066 puncte, iar Igor Radivilov din Ucraina a terminat al treilea cu 15,033 de puncte.

Sportivul elen a avut un avans de 4 sutimi față de principalii adversari, ceea ce spune totul despre prestația sa. Petrounias a arătat un exercițiu executat fără greșeală, dar și procedee tehnice de dificultate, executate cu mare ușurință grație talentului și priceperii sale de excepție.

Aterizarea, lucrul pe care Petrounias îl vedea drept esențial cu o zi înainte de finală într-un interviu acordat pentru Betano, a funcționat perfect, grecul „lipindu-se” de podea. Exact la coborâre, medaliații cu argint și bronz au greșit și au pierdut zecimi importante.

Petrounias are acum o vitrină impresionantă de trofee: campion olimpic în 2016 la Jocurile de Vară de la Rio, campion mondial în 2015 și campion european în 2015, 2016 și 2017!

Felicitări din partea Betano și la cât mai  multe medalii de aur!

Leave a Reply