sorana cirstea betano tv

Sorana, noua Simona?

Sorana Cirstea a rămas singura jucătoare din România de la Australian Open. Cu un joc bun, foarte motivată, dar și fără impedimente fizice, Cîrstea reîncepe să aducă aminte de forma maximă care în urmă cu câțiva ani o aducea la porțile Top 20 WTA.

Ajunsă în optimile de finală de la Melbourne, Cîrstea a obținut cea mai bună clasare din carieră pe hard-ul Australian și are a 18-a șansă de a câștiga trofeul, cu o cotă de 100.00 pe casa de pariuri online Betano.com. În același timp, estela un pas să egaleze recordul Simonei Halep, singura jucătoare din România care a atins  până acum sferturile de finală în „țara cangurilor”.

Atacă Top 50 și poate urca în Top 15

„Sora”, așa cum este poreclită de fani pe rețelele sociale, a realizat deja un salt impresionat în clasamentul WTA. Intrată la Australian Open pe locul 78, a ajuns pe poziția 58 provizorie, cu 1.009 puncte, grație pasului făcut în „optimi”.

Calculând mai departe, o victorie în sferturile de finală ar propulsa-o în Top 50, cu 1.199 de puncte, iar o victorie ipotetică la Melbourne ar aduce-o în top 15, cu 2.769 de puncte!

Numită în anul 2011 printre cele mai frumoase sportive din lume, a fost mereu și o jucătoare talentată, dar și dotată din punct de vedere fizic (1,76 metri înălțime, cu o jumătate de cap – 8 cm – peste Halep). Totuși, a coborât de pe locul 21 din 2013 (cea mai bună clasare a carierei) în afara top 200 la un moment dat.

Unde era acea Sorana care ajungea în 2009 în sferturile de finală de la Roland Garros? Unde era acea Sorana considerată drept cea mai talentată jucătoare de tenis a României din ultimii ani? Era afară din Top 100 în 2015 și nu reușea să se califice pe tabolul principal la Australian Open!  În 2016 ieșea din Top 200.

Ascensiunea din 2017

Creșterea jocului Soranei Cîrstea, cu un vârf acum la Melbourne, nu este o întâmplare.  Anul 2016 a început pe poziția 244, dar a ajuns în „sferturile” de la Madrid, grație unui wildcard, arătând că este din nou capabilă de mai mult. A revenit în Top 100.

În 2017, la Australian Open, a făcut o declarație cheie care și-a găsit și acoperirea în practică, pe teren. Sorana a recunoscut că are o accidentare care o supără de mult timp, dar a subliniat că ajuns în sfârșit la un balans, fiind capabilă să o țină sub control și, cel mai important, să nu îi mai fie afectat deloc jocul din cauza durerii.

A venit victoria cu Carla Suarez Navarro, locul 12 mondial, a zecea favorită de la „AO”, în turul 2. A trecut cu un joc bun și de americanca de Top 50 Alison Riske, revenind în setul al doilea de la 1-3 și câștigându-l la tiebreak, alături de meci.

Următorul pas: Muguruza

Urmează un meci cu Garbine Muguruza (partida se poate urmări cu Streaming live pe BetanoTV), un examen pe care Cîrstea îl are de înfruntat în fața numărului 7 mondial, cu care se va întâlni prima oară. După atâția ani de cădere, cum ar fi pentru ea un sfert de finală la Australian Open?

Ar fi o încununare a unui efort important, dar și un semnal către Simona Halep că, în curând, i-ar putea fi luată aura de cea mai bună jucătoare de tenis din România.

Pariuri speciale pe Australian Open

Betano.com a creat o ofertă unică pe piața din România de pariuri speciale pentru tot  turneul de la Australian Open.

Lunga listă a pariurilor speciale este aici și include, printre altele, pariuri pe sfertul de tabloul de pe care pot proveni câștigătorii titlului, cei mai mulți ași, cele mai multe break-uri într-un meci, dueluri directe (ex. Cine va avansa mai mult? Nadal sau Wawrinka?), etapa elimării pentru jucătorii importanți, media așilor sau a dublelor greșeli și multe altele pe care le puteți descoperi și singuri.

Bineînțeles, pe lângă toate, există  și oferta de pariere pe meciurile propriu-zise. La feminin, Betano.com oferă în medie peste 19 tipuri de pariuri pe meci, iar la masculin peste 30.

Există și posibilitatea de pariere pe câștigătorii turneului, atât la masculin, cât și la feminin. La masculin, favorit este Andy Murray cu o cotă de peste 1,80, iar la feminin, Serena Williams are pima șansă la trofeu, cu cota de 3,80.

Leave a Reply