sorana cirstea

Sorana Cirstea luptă pentru „optimi” la Australian Open

Organizatorii de la Australian Open au anunțat ora de start a meciului pe care Sorana Cîrstea îl va juca vineri dimineață în turul al treilea.

Partida în care Cîrstea o va întâlni pe americanca Alison Riske are loc vineri de la ora 7:30. Românca pleacă având șansa a doua, cu o cotă de 2,70 la victorie pe Betano.com. Meciul său poate fi urmărit cu streaming live pe Betano TV, care transmite de altfel feed-uri video de la toate partidele care se joacă la Melbourne, în această pagină.

Sorana este ultima jucătoare din România rămasă la Australian Open, după ce în primul tur au părăsit competiția Simona Halep, Ana Bogdan, Patricia Țig și Monica Niculescu, iar în turul al doilea a fost eliminată și Irina Begu. Cîrstea a reușit un meci foarte bun în turul al doilea, acolo unde a eliminat-o pe numărul 12 mondial, Carla Suarez Navarro.

Confruntarea Cîrstea – Riske va fi una interesantă. Cele două jucătoare au aceeași vârstă (26 de ani), aproape aceeași înălțime (1,76 – respectiv 1,75) și câte un titlu în carieră. Românca a câștigat în carieră 3,4 milioane de dolari, cu aproape 1,5 milioane mai mult decât adversara sa, dar este clasată mai jos în clasamentul WTA, pe locul 78, față de poziția 42 a adversarei.

Cîrstea este la acest moment într-o formă bună. Este o jucătoare chinuită în ultimul an de accidentări, dar care a declarat chiar după calificarea în turul 3 de la Melbourne că a descoperit cum să le țină în frâu și să nu fie afectată. Iar acest lucru se vede în jocul ei, unul bun, unul mult peste media a ceea ce a arătat în ultimii ani.

De aceea, există premise ca ea să poată reveni în prim-planul tenisului internațional, acolo unde a rămas doar un nume de mare perspectivă pe când bătea la porțile Top 20 WTA. Acum se îndreaptă spre Top 50, deși anul trecut ieșise din Top 100.

Sorana conduce cu 2-1 meciurile directe cu Riske, ultimele două partide fiind câștigate de ea în 2013 și 2014, ambele pe hard.

O calificare în turul 4 (optimile de finală) ar fi cea mai bună clasare pentru Cîrstea la Melbourne. Recordul în tenisul românesc este cel al Simonei Halep, care a ajuns în „sferturi”.

Leave a Reply