simona halep us open 2016

Simona Halep – Lucie Safarova, în turul 2 la US Open


Simona Halep a trecut marți cu brio testul primului tur de la US Open, iar în turul secund o va întâlni pe Lucie Safarova.

Românca a intrat la US Open cu un meci în care a defilat, învingând-o pe Kirsten Flipkens cu 6-0 6-2. Se știe faptul că Halep are mereu emoții mari în partidele din primul tur al turneelor, dar a depășit totul fără probleme.

Ea a și recunoscut la finalul meciului jucat cu Flipkens că debutul îi creează emoții.  “A fost un meci greu, deoarece pentru mine primul tur dintr-un turneu este mereu dificil. Am început destul de bine  și am avut timp în meci să îmi fac jocul”, a declarat Halep pentru site-ul oficial al WTA.

Jucătoarea noastră a avut aproape dublu la cifra de puncte câștigate, 60 față de cele 35 ale adversarei și dublu ca lovituri câștigătoare – 22 față de 11 ale lui Flipkens. A convertit șase din cele zece șanse de break.

Meci mai dificil în turul 2

În turul 2, adversare va fi una de Top 50 WTA, în persoana cehoaicei Lucie Safarova (loc 44 mondial). Meciul va avea loc joi, de la ora 18:00 a României.

Clasată pe locul 5 în lume, Halep o conduce pe Safarova cu 3-1 la scorul general. Rusoaica a învins-o doar la primul meci direct, în anul 2011, iar după aceea românca a bătut mereu, ultima oară pe hard, la Cincinnati, în 2014.

Safarova este o jucătoare care a căzut mult în ierarhia WTA. Anul trecut se afla în Top 5, acum la limita Top 50.

În primul tur, Safarova a trecut destul de greu într-un meci de 20 de game-uri de Daria Gavrilova.

Safarova are 23 de victorii contra jucătoarelor de Top 10, dar nici una obținută anul acesta. Ea a ajuns în turul al treilea  în ultimele patru din cinci turnee de Mare Șlem, dar a pierdut opt din ultimele zece meciuri pe hard.

Dacă Safarova nu a va obține o victorie rapidă cu Halep, atunci jucătoarea noastră este marea favorită a partidei. Românca este într-o formă maximă pe hard și nu se sfiește să aducă vorba de un triumf suprem la US Open, unul care nu este negat nici de specialiști în acest an.

Cel mai așteptat rezultat este o victorie ușoară a Simonei Halep, la fel ca în turul 1, o victorie ce are o cotă de 1,19 miercuri pe agenția de pariuri online Betano.com.

Leave a Reply