Simona Halep și Irina Begu merg în Turul 3 la Roland Garros


Irina Begu s-a calificat miercuri seară în Turul 3 la Roland Garros, după un meci demn de tabloul masculin, cu o durată de peste trei ore. Mai devreme, Simona Halep reușise și ea o victorie, într-un meci nici pentru ea fără emoții.

Halep a eliminat-o în Turul 2, miercuri, pe Zarina Diyas, 7-6 (7-5) 6-2. Jucătoarea noastră nu s-a așteptat la replica puternică a adversarei și spera să aibă un meci ușor. S-a trezit în primul set condusă cu 2-0 și apoi cu 4-1. A salvat și o minge de set luptând din răsputeri să ajungă în tie-break. A luat pânș la urmă primul set, iar în cel de-al doilea nu a mai repetat greșelile. S-a distanțat prin niște break-uri rapide, iar de la 4-1 a fost o formalitate să închidă meciul.

“Am fost puțin nervoasă, dar am revenit și am ținut mai mult mingea pe teren. Am jucat mai agresiv în setul al doilea, sunt bucuroasă că am reușit să câștig”, a spus Halep după meci,

Victoria muncită a lui Halep avea să pălească după câteva ore. Irina Begu i-a furat miercuri seară lumina reflectoarelor Simonei Halep, în meciul jucat contra americancei Coco Vandeweghe. O întâlnire  în care se putea întâmpla orice a fost dus la maxim de cele două și s-a decis după trei ore și 38 de minute, o durată demnă de o partidă masculină.

Begu a învins cu 6-7 (4-7) 7-6 (7-4) 10-8. În prima manșă, Begu a condus cu 5-3 și a servit pentru set, numai că l-a scăpat printe degete la tie-break. În a doua manșă, din nou cu un break avans, Begu a servit la 6-5 din nou pentru set, dar totul s-a dus din nou în tie-break. De data aceasta l-a câștigat ea.

În decisiv, Vandeweghe a servit pentru meci la 5-4, însă Begu a reușit un break păstrând suspansul. Apoi setul a mers cap la cap, Begu a ratat o minge de meci, dar a reușit să închidă partida cu un scor de 10-8.

Halep și Begu și-au asigurat fiecare câte un cec în valoare de 102.000 de euro pentru calificarea în Turul 3 de la Roland Garros.

Mai departe, Halep are o adversară abordabilă, pe japoneza Naomi Osaka. Begu va avea o adversară mai dificilă, pe Annika Beck, germanca fiind clasată pe locul 39 mondial.

Leave a Reply