simona halep wimbledon 2016

Simona Halep merge în sferturi la Wimbledon


Simona Halep s-a calificat luni în sferturile de finală de la Wimbledon, acolo unde o va întâlni pe Angelique Kerber. Românca a învins-o în optimi pe Madison Keys, în trei seturi,  6-7 (5-7) 6-4 6-3.

Jucătoarea noastră a dus o luptă aprigă cu Keys. Primul set al fost pierdut cu 7-5 la tie-break, după 46 de minute de joc, deși Halep servise de două ori pentru set, la 5-4 și la 6-5.

Betano.com: Vezi aici cotele pentru pariuri sportive de la Wimbledon

Meciul părea scăpat de sub control. În setul al doilea, Keys a început cu un break, dar constănțeanca a revenit în joc și egalat în cele din urmă la doi. Apoi și-a trecut în cont setul al doilea cu un break, 6-4.

În setul al treilea nu a mai avut probleme, a ținut jocul sub control, s-a distanțat la 4-2 cu un break și apoi a câștigat cu 6-3. Partida cu Keys a fost prima pentru Halep la Wimbledon, în acest an, jucată în setul decisiv.

De remarcat că Madison Keys a fost măcinată de probmele fizice spre finalul partidei și nu și-a mai putut apăra șansele cu toate puterile.

Halep – Kerber: Adversară dificilă în „sferturi”

În sferturile de finală, Halep va da piept cu germanca Angelique Kerber, numărul 4 mondial.

Cele două s-au întâlnit ultima oară la Fed Cup, în România, la Cluj, acolo unde jucătoarea noastră a pierdut fără drept de apel, în două seturi, 6-2 6-2.

Însă, românca domină palmaresul direct, conducând cu 3-1 disputele directe. În afară de meciul pierdut în 2016, pe zgura de la Cluj, Halep a câștigat celelalte trei partide, toate pe hard: 2015 la Toronto (6-3 5-7 6-4), 2014 la Doha (6-2 6-3) și 2009 la Saint Raphael (5-7 6-2 7-5).

În mod cert, Halep va avea un meci greu. Kerber și-a câștigat toate meciurile de până acum de la Wimbledon, din toate cele patru tururi, în două seturi. Este drept, nu a avut încă adversare de Top 10, așa cum va fi Halep.

Foto: Wimbledon

Leave a Reply