simona halep turneul campioanelor

Calcule: Simona Halep atacă semifinalele la Turneul Campioanelor

Simona Halep va juca vineri, în direct pe Betano TV, un meci decisiv în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor, miza fiind accederea în semifinalele competiției.

Vezi toate meciurile de la Turneul Campioanelor în direct pe internet, cu streaming live!

Simona are până acum o victorie cu Caroline Garcia și o înfrângere cu Caroline Wozniacky.  Este clasată pe locul al doilea în grupă, cu o singură victorie (2 seturi câștigate, 2 pierdute), surclasată de Wozniacky cu două victorii (4 seturi câștigate, 0 pierdute). Pe locul al treilea în grupă este Garcia, cu o victorie (2 seturi câștigate, 3 pierdute), urmată pe locul 4 de Elina Svitolina (1 set câștigat, 4 pierdute).

Primele două locuri ale grupei se vor califica în semifinale, în urma meciurilor de vineri.

Primul criteriu de departajare este cel mai meciurilor câștigate. De aceea, Simona va merge în mod sigur în semifinale dacă va câștiga vineri contra Elinei Svitolina și va acumula 2 victorii. În acest caz ar avea calificarea asigurată, indiferent de ceea ce se va petrece în celălat meci al zilei din Grupa Roșie, Wozniacky – Garcia. Dacă va câștiga în trei seturi, iar Garcia va învinge în meciul ei în două manșe, calculele se complică și se va ajunge la calculele de departajare pe numărul de game-uri.

Dacă va pierde cu Svitolina, Halep va rămâne cu o singură victorie, iar Garcia îi poate lua locul româncei în semifinale doar dacă o va învige pe Wozniacky.

Simona se poate califica și dacă va pierde cu Svitolina, doar dacă Garcia va fi învinsă de Wozniacky, în acest caz românca fiind la egalitate de victorii cu Garcia și Svitolina, fiecare cu câte una, un scenariu în care departajarea se va face la setaveraj sau game-averaj. Pentru a avea setaveraj superior față de cele două, Halep trebuie să câștige un set în meciul de vineri.

Leave a Reply