finala nadal federer australian open

Nadal – Federer, doi titani în finala Australian Open

Cei mai galonați doi sportivi din istoria tenisului, Roger Federer și Rafael Nadal, se întâlnesc duminică dimineață în marea finală de la Australian Open.

Meciul începe de la ora 10:30 și se poate vedea cu streaming live pe Betano TV.

Suntem în anul 2017, dar „dinozaurii” tenisului nu se predau și arată că încă sunt la putere. Finala feminină de la Australian Open arată acest lucru, finala masculină nu face excepție. Calificarea lui Nadal în finală a făcut ca întreg „careul de ași” de la Melbourne să aibă vârste de peste 30 de ani, cea mai bătrână fiind Venus Williams, 36 de ani.

Va fi a 35-a întâlnire directă dintre Nadal și Federer, la 13 ani distanță de la primul meci, la 12 ani distanță după primul lor meci de Mare Șlem, la 11 ani distanță de prima lor finală de Mare Șlem și la 6 ani distanță față de ultima finală.

La pariuri sportive, Betano.com vede o finală echilibrată și oferă zeci de pariuri în pachetul meciului. Partida beneficiază de cote cu Marjă 0%, ceea ce garantează profit maxim pentru pariori. Există și multe pariuri speciale create de Betano.com pentru această întâlnire, cum ar fi primul challenge, cel mai rapid serviciu, puncte câștigate la fileu, time-out medical, cel mai lung schimb de mingi și altele.

Cifre

• Federer este cel mai vârstnic finalist de Mare Șlem după  Ken Rosewall în 1974.

• Înainte de turneu, cotele pentru finalele Federer/Nadal și Serena/Venus au fost de 5.000.

• Pentru prima oară în Open Era, finalele unui turneu de Mare Șlem au sportivi cu vârste de peste 30 de ani: Nadal (30), Serena (35,) Federer (35), Venus (36).

• Toți cei patru au jucat acum nouă ani la Wimbledon în finale. Venus a învins-o pe Serena, iar Nadal pe Federer, un meci uriaș terminat cu 6–4, 6–4, 6–7(5–7), 6–7(8–10), 9–7.

• Finala masculină îi aduce față în față pe sportivii cu cele mai multe trofee de Mare Șlem din istoria tenisului (Federer – 18, Nadal – 14). La feminin sunt în finală cele mai premiate campioane active  de Mare Șlem (Serena – 22, Venus, 7).

Federer – Nadal, față în față

Scor general: Nadal, 23-11

Ultimul meci: Federer, 3 seturi (Basel 2015)

Meciuri pe alte suprafețe decât zgura: Nadal 10-9

Meciuri de Grand Slam: Nadal, 9-2

Finale de Grand Slam: Nadal, 6-2

Finale de Grand Slam finals, în afară de zgură: Tied, 2-2

Hard (inclusiv sală): Nadal, 9-7

Iarbă: Federer, 2-1

Zgură: Nadal, 13-2

Australian Open: Nadal, 3-0

French Open: Nadal, 5-0

Wimbledon: Federer, 2-1

U.S. Open: fără meciuri

Leave a Reply