La noapte nu dormim, ci ne uităm la Australian Open

Noapte plină de tenis și de meciuri ale reprezentanților noștri la Melbourne. Tecău începe turneul la dublu, iar Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt în turul doi. Toate meciurile sunt LIVE pe Betano! Emoțiile încep la ora 2:00 și se termină dimineață, meciul Simonei fiind programat la 10:00.

Horia Tecău/Jean-Julien Rojer – Guillermo Duran/Andres Molteni, ora 2:00

Tecău a admis la finalul anului că toate pregătirea dinaintea sezonului s-a bazat pe Australian Open, grand slam pe care nu l-a câștigat decât la dublu mixt. E obiectivul principal pentru el și partenerul Rojer, alături de care e al treilea favorit. Nu ar trebui să aibă probleme în primul meci, în fața perechii argentiniene Duran/Molteni. Tecău și Rojer au fost eliminați în optimi anul trecut la Melbourne dar au câștigat 3 turnee pe hard după, printre care și US Open. În runda următoare ar putea întâlni un fost lider mondial: Lleyton Hewitt, revenit în tenis pentru a participa alături de Sam Groth pe tabloul de dublu.

Ana Bogdan – Yulia Putintseva, ora 3:15

Al doilea meci care ne interesează la noapte e al Anei Bogdan, care a eliminat-o pe Kristina Mladenovic în primul tur. Calificarea în turul doi e cea mai bună performanță a jucătoarei de 25 ani la Australian Open, fiind la a treia participare. Adversara ei e din Kazahstan, are 23 ani și e prezentă la Melbourne pentru al șaselea an consecutiv. O singură dată s-a calificat în turul 3, în 2016.

Sorana Cîrstea – Lucie Safarova, 4:00

După ora 4 e programat și meciul Soranei Cîrstea cu Safarova. Românca a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Zarina Diyas și azi are șansa a doua în fața tenismenei din Cehia. Safarova a câștigat de două ori Australian Open-ul la dublu, în 2015 și 2017, dar la simplu nu a trecut decât în 2007 de turul al treilea. Singurul turneu WTA câștigat de Cîrstea s-a jucat pe hard. Are șansa a doua azi, cu cotă de peste 3.00, dar dacă se califică va juca împotriva câștigătoarei dintre Pliskova și Haddad Maia.

Simona Halep – Eugenie Bouchard, 10:00

Partida cea mai importantă pentru noi e dimineață. Drumul Simonei spre primul titlu de grand slam continuă cu meciul împotriva lui Eugenie Bouchard. S-au mai întâlnit de 3 ori, Simona câștigând două meciuri, însă unica înfrângere rămâne în memorie: Bouchard a eliminat-o pe Halep în semifinalele de la Wimbledon, în 2014. Carierele lor au mers invers de atunci. Canadianca a mai avut doar un sfert de finală la Australian Open în 2015 iar acum nu prinde nici top 100 în clasamentul WTA. Halep e favorită dimineață, iar traseul spre sferturi nu e dificil: turul următor va da de câștigătoarea dintre Lauren Davis și Andrea Petkovic.

Cote mărite pentru Federer și Djokovic

Novak Djokovic – Gael Mofils și Roger Federer – Jan-Lennard Struff sunt meciurile ultimilor doi campioni din Australia în a doua rundă. Beneficiezi de cote mai mari dacă pariezi că ambii își vor câștiga meciurile în minimul de seturi!

Leave a Reply