istomin australian open

Omul care l-a învins pe Djokovic, o carieră ce putea sfârși cu un accident

Denis Istomin, jucătorul care l-a învins joi pe Novak Djokovic la Australian Open, are o istorie tumultoasă în tenis. Acum în afara Top 100 ATP, ajuns la un moment dat printre primii 50 de jucători ai lumii, a fost foarte aproape să  abandoneze tenisul din cauza unui eveniment nefericit.

Antrenat de mama sa, la fel ca Jimmy Connors

Pasiunea pentru tenis a lui Istomin, un sportiv din Uzbekistan, a început de mic. El a fost introdus în tenis de mama sa la o vârstă fragedă, iar de atunci aceasta i-a devenit antrenor, pregătindu-l și în prezent. Nu este un lucru neobișnuit ca un părinte să fie antrenor, dar de obicei acesta este tatăl care își antrenează fiica.

Antrenoarele de sex feminin care să antreneze bărbați sunt rare în orice sport, cel puțin la nivel înalt. Cel mai cunoscut caz este cel al fostului mare jucător Jimmy Connors (SUA), fost număr 1 mondial, care a câștigat opt titluri de Mare Șlem condus de pe banca tehnică de mama sa, Gloria.

După victoria lui Novak Djokovic de la Melbourne, mama lui Denis se afla în tribune și părea cea mai fericită mamă din lume. Anii de zile petrecuți în tenis au fost încununați de această mare victorie.

La un pas să abandoneze tenisul

Cariera lui Istomin a avut o mare răscruce în adolescență.  La vârsta de 14 ani, jucătorul a suferit un accident de mașină. A stat trei luni în spital și a avut nevoie de 70 de copci. Nu a mai jucat tenis timp de doi ani, iar doctorii au afirmat că nu va mai putea ține racheta în mână.

A intervenit tot mama sa, care l-a convins să joace din nou, să încerce să revină. A făcut-o în 2003. În 2010 ajungea pe locul 39, cea mai bună clasare din cariera sa, grație calificărilor în turul 3 la Roland Garros și Wimbledon.

A alunecat încet înapoi în afara top 100, ajungând ca în anul 2016 să nu câștige nici un meci în turnee de ATP! La Australian Open, în 2017, a intrat de pe locul 117.

Însă, tenisul este plin de surprize, iar Istomin a obținut o victorie în turul 2 la Australian Open cu Novak Djokovic. Va reuși Istomin, acest sportiv greu încercat, să producă o surpriză la Melbourne? El are o cotă de 130,00 să câștige turneul, pe Betano.com.

Cea mai mare surpriză din istoria Australian Open?

Specialiștii în tenis au afirmat imediat după performanța lui Istomin de a-l elimina pe Djokovic că aceasta este cea mai mare surpriză din istoria Australian Open. Afirmația se bazează pe faptul că sârbul deține nu mai puțin de șase titluri pe hard-ul australian și era favoritul numărul 2 la câștigarea trofeului.

Leave a Reply