rio 2016 Kyle Chalmers

Rio 2016: Surpriză în bazin, campion la doar 18 ani


Kyle Chalmers, un australian în vârstă de doar 18 ani, a reușit surpriza la în bazinul olimpic de la Rio, la proba de 100m liber, câștigând medalia de aur în fața unor adversari mult mai titrați.

Fără să fi auzit nimeni de el, Chalmers a devenit un erou olimpic și una dintre cele mai comentate persoane de la Antipozi.

Australia nu mai avusese un campion olimpic la 100m liber de la Mike Wenden, în 1968.

Chalmers obținuse deja o medalie de bronz la Rio, la ștafetp 4x100m liber. Aflat de data aceasta singur pe culoar, el i-a învins pe belgianul Pieter Timmers și pe campionul olimpic en-totre, Nathan Adrian din SUA.

Cursa a fost una incredibilă. Australianul a întors abia de pe locul 7 la capătul primului bazin, dar apoi a avut 50 de metri fulminanți.

„Sunt și acum uimit că am câștigat. La final mi s-a părut că am plutit prea mult, dar până la urmă am terminat primul. Este incredibil. Eu am doar 18 ani, iar Nathan este cu 10 ani mai mare decât mine și e și campion olimpic”, a declarat la finalul cursei proaspătul medaliat cu aur olimpic.

Kyle Chalmers a devenit cel mai tânăr medaliat olimpic cu aur din Australia după Ian Thorpe, care a reușit locul 1 la Olimpiadă pe când avea doar 17 ani.

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply