Top 10: transferurile verii din Serie A

Italia a fost țara care a dominat fotbalul european la nivel de club în deceniul trecut, însă acum e departe de Spania. Echipele din Serie A trag tot mai tare pentru a reveni la acel nivel; Juventus reușind chiar mutarea verii: transferul lui Cristiano Ronaldo. Betano vă prezintă cei mai scumpi jucători cumpărați de italieni în această vară.

Pariază pe Serie A și urmărește toate meciurile din Italia cu streaming live pe Betano!

10. Rolando Mandragora – Udinese, de la Juventus

Mijlocașul defensiv de 21 ani a „explodat” în sezonul trecut la Crotone, unde a fost împrumutat de Juventus. Mandragora a fost integralist în 36 etape, lipsind în două partide din cauza suspendărilor. Udinese a plătit 20 de milioane celor de la Juventus pentru fotbalist.

9. Javier Pastore – Roma, de la PSG

Pastore revine în Serie A, după 7 ani plini de trofee la Paris Saint-Germain. Argentinianul își pierduse locul de titular de ceva timp, iar transferul în Italia era așteptat de mult. Pentru el, Roma a plătit 24,7 milioane de euro.

=7. Simone Verdi – Napoli, de la Bologna

Verdi a fost transferat de Napoli pentru 25 de milioane de euro, ca urmare a prestațiilor excelente din sezonul trecut. Mijlocașul ofensiv a marcat 10 goluri pentru Bologna în 34 jocuri, devenind și o prezență constantă în naționala Italiei.

=7. Samu Castillejo – Milan, de la Villarreal

La AC Milan sunt probleme financiare iar viitorul clubului este incert, dar asta nu a oprit transferurile. Higuain și Bakayoko au venit sub formă de împrumut, iar pentru doi fotbaliști s-au plătit sume mari. Castillejo e unul dintre ei – venind pentru 25 de milioane. Spaniolul a dat 6 goluri și 7 assisturi în sezonul trecut pentru Villarreal.

Citește și TOP 10 transferuri din Primera Division!

6. Steven Nzonzi – Roma, de la FC Sevilla

Roma a fost, pe toată durata verii, mediatizată datorită transferurilor. Plecările lui Nainggolan și Alisson și venirile lui Justin Kluivert și Pastore au acaparat primele pagini, însă cel mai scump fotbalist adus este Nzonzi, de la Sevilla. Roma a plătit 26,65 milioane de euro pentru mijlocașul defensiv care a câștigat Campionatul Mondial cu Franța.

5. Fabian Ruiz – Napoli, de la Betis Sevilla

30 de milioane de euro a reinvestit Napoli pentru un mijlocaș central, după vânzarea lui Jorginho la Chelsea pentru o sumă aproape dublă. Fabian Ruiz are 22 de ani și a dat, sezonul trecut, 3 goluri și 6 assisturi la Betis.

4. Radja Nainggolan – Inter, de la Roma

Belgianul a plecat de la Roma contra sumei de 38 milioane de euro, fiind cel mai scump jucător cumpărat de un club italian în vară, în afara lui Juventus. Nainggolan speră că transferul la Inter va aduce și trofee. Mijlocașul a ajuns la 30 de ani și încă nu are vreo medalie în palmares!

3. Douglas Costa – Juventus, de la Bayern

Brazilianul a jucat la Juventus și sezonul trecut, împrumutat de Bayern, iar acum a fost transferat definitiv pentru 40 milioane de euro. Costa a fost al doilea cel mai bun pasator din Serie A, cu 13 assisturi în 31 meciuri, devenind rapid o piesă de bază în echipa „Bătrânei Doamne”.

2. Joao Cancelo – Juventus, de la Valencia

Ca și Douglas Costa, Cancelo a jucat anul trecut în Italia sub formă de împrumut. Fundașul dreapta a fost la Inter, împrumutat de Valencia, iar prestațiile lui i-au convins pe torinezi să achite 40,4 milioane de euro pentru portughez.

1. Cristiano Ronaldo – Juventus, de la Real Madrid

100 milioane de euro a dat Juventus pentru multiplul câștigător al Balonului de Aur. Ronaldo are 5 trofee de Champions League în palmares, iar de la el se așteaptă aducerea unui titlu european în Italia. Portughezul a debutat în meciul câștigat de Juventus la Chievo, 3-2, dar nu a reușit să înscrie.

Leave a Reply