Top 10: transferurile verii din Primera Division

Transferurile cluburilor din Spania din această vară nu au fost la fel de răsunătoare ca în anii trecuți. Un singur jucător a costat peste 50 de milioane de euro, iar el nu a fost cumpărat de Real sau Barcelona, ci de Atletico! Betano vă prezintă cei mai scumpi jucători cumpărați de spanioli în această vară.

Barcelona, Real sau Atletico? Cine va câștiga campionatul Spaniei?

La Supercupa Europei de pe 15 august s-a întâmplat un lucru unic în istorie: jucătorii trimiși pe teren de Atletico Madrid au costat mai mult decât cei ai rivalei Real. Atleti investește tot mai mult pentru a se apropia de cele două mari echipe, însă rămâne cotată cu șansa a treia la titlu. Dacă cel mai scump transfer a fost făcut de ei, cei mai mulți jucători din top vin tot de la Real și Barcelona, fiecare cu câte 3.

=10. Gerard Moreno – Villarreal, de la Espanyol

Villarreal a transferat fotbaliști consacrați pe sume mici: Cazorla, Layun și Bacca au costat, în total, 10 milioane de euro. Cel mai mult a plătit pentru Gerard Moreno, de la Espanyol: 20 de milioane. Atacantul a înscris 16 goluri în sezonul trecut și a pornit cu dreptul la Villarreal, marcând la debut.

=10. William Carvalho – Betis, de la Sporting Lisabona

Betis a primit 30 de milioane de la Napoli pentru Fabian Ruiz, iar în locul lui a fost adus internaționalul portughez William Carvalho. Carvalho este unul dintre numeroșii jucători care au plecat de la Sporting în vară, în urma incidentelor violente cauzate de fanii clubului și a neînțelegerilor cu patronul. Mijlocașul central a fost titular în prima etapă, dar Betis a pierdut cu Levante, acasă, 0-3.

=10. Rodri – Atletico, de la Villarreal

Atletico a mutat foarte bine pe piața transferurilor, aducând fotbaliști ca Gelson Martins, Kalinic sau Lemar. Pe lângă ei, a revenit Rodri, crescut în propia academie de tineret dar care a debutat la seniori pentru Villarreal. Mijlocașul central a fost titular în primul meci oficial al sezonului – Supercupa Europei, câștigată în fața lui Real.

Citește și TOP 10 Transferuri din Premier League!

9. Yuri Berchiche – Bilbao, de la PSG

Fundașul stânga a revenit în Țara Bascilor după un sezon în Franța, unde nu s-a impus ca titular. Berchiche a jucat în carieră pentru Eibar și Sociedad, iar acum a venit la cel mai important club basc. A costat 24 milioane de euro, venirea lui scăzând considerabil șansele lui Cristian Ganea să devină titular la Bilbao.

8. Geoffrey Kondogbia – Valencia, de la Inter

Mijlocașul francez a jucat la Valencia sezonul trecut, fiind împrumutat, iar în vară i-a fost activată clauza de transfer definitiv în valoare de 25 de milioane de euro. A jucat 90 minute în prima etapă, în egalul cu Atletico – 1-1.

7. Alvaro Odriozola – Real Madrid, de la Sociedad

30 de milioane a plătit Madridul pentru fundașul dreapta de 22 ani. Odriozola a fost în lotul Spaniei la Mondialul din Rusia și a jucat 35 meciuri sezonul trecut pentru Sociedad, dar încă nu a apucat să debuteze la noua echipă, fiind accidentat.

6. Arthur – Barcelona, de la Gremio

Transferul brazilianului a fost anunțat încă din martie, și a devenit oficial în vară. Mijlocașul central a câștigat Copa Libertadores și Recopa Sudamericana cu Gremio, fiind și cel mai bun tânăr fotbalist din campionatul Braziliei în 2017. Primul meci la Barcelona i-a adus un trofeu – Supercupa Spaniei, iar în prima etapă de campionat a avut nevoie de doar 6 minute pentru a oferi un assist după ce a fost trimis în teren.

=4. Thibaut Courtois – Real Madrid, de la Chelsea

Unul dintre transferurile cu scandal este cel al lui Courtois, după ce a refuzat să se mai antreneze cu Chelsea pentru a forța plecarea la Madrid. Belgianul a jucat timp de trei ani la Atletico Madrid, câștigând și un titlu de campion, iar alegerea sa de a merge la Real nu a fost deloc apreciată de fanii fostei echipe. Courtois a costat 35 milioane de euro

=4. Clement Lenglet – Barcelona, de la Sevilla

Lenglet a fost liderul apărării lui FC Sevilla în sezonul trecut, când a ajuns până în sferturile Ligii Campionilor. Fundașului central i-a fost achitată clauza de reziliere de către Barcelona, iar Sevilla a obținut un profit de 30 de milioane la un an și jumătate după ce l-a transferat. A debutat chiar împotriva fostei echipe, jucând 90 minute în Supercupa Spaniei.

3. Malcom – Barcelona, de la Bordeaux

Un alt transfer controversat, după ce Bordeaux s-a înțeles cu AS Roma iar mutarea a fost anunțată de italieni. Barcelona a plusat și l-a întors din drum pe brazilianul de 21 de ani, care în sezonul trecut a dat 12 goluri și 6 pase decisive. Malcom nu a jucat încă vreun meci oficial pentru Barcelona, dar a înscris în amicalele din vară, un gol chiar împotriva lui AS Roma.

2. Vinicius Junior – Real Madrid, de la Flamengo

Vinicius Junior a semnat un pre-contract cu Real de peste un an, însă mutarea s-a oficializat abia acum, după ce a împlinit 18 ani. Brazilianul a semnat un contract pe 7 ani, iar Real a plătit pentru el 45 milioane de euro. La momentul înțelegerii, în 2017, Vinicius era cel mai scump fotbalist din istorie mai tânăr de 19 ani.

Urmărește Primera Division cu streaming live pe Betano!

1. Thomas Lemar – Atletico, de la Monaco

Lemar a fost fotbalist de bază în echipa cu care AS Monaco ajungea în semifinalele Ligii Campionilor în 2017 și a fost dorit de mai multe cluburi din Anglia, însă a ajuns la Atletico Madrid. Transferul lui a costat 70 milioane de euro, cel mai scump jucător din istoria „rojiblancos”. Lemar a câștigat două trofee în vară: Campionatul Mondial și Supercupa Europei, iar de la el se așteaptă o contribuție importantă pentru un nou titlu al lui Atletico. Debutul în Primera Division a fost mult sub așteptări, iar presa spaniolă l-a considerat cel mai slab de pe teren în Valencia – Atletico 1-1.

Leave a Reply