Top 10: transferurile verii din Premier League. Ce au făcut cei mai scumpi jucători în prima etapă?

Perioada de transferuri din Premier League s-a încheiat cu o zi înaintea primei etape, mult mai devreme decât în celelalte campionate de top ale Europei. Această schimbare, introdusă în acest an, a făcut ca sumele cheltuite de cluburile engleze să fie mai mici decât vara trecută, fiind pe un trend descendent pentru prima dată în această decadă.

Pariază pe Premier League pe Betano! Ai sute de pariuri la fiecare meci și sute de pariuri speciale!

Formațiile au fost nevoite să mute mai repede, cele care nu s-au grăbit fiind obligate să plătească sume mult mai mari în ultimele zile ale perioadei de transferuri. Chelsea a fost una dintre victime, aducându-l pe Kepa între buturi pentru 80 de milioane de euro – cel mai scump transfer al verii din Anglia, și, tot odată, cel mai scump portar din istorie. Top 10-ul este dominat de Liverpool, cu 3 jucători. Chelsea și Everton au câte doi, iar Manchester City, Manchester United și West Ham câte unul.

Vezi și transferurile verii din Liga 1 Betano!

  1. Yerry Mina – Everton, de la Barcelona

Fundașul central columbian a fost unul dintre cei mai curtați fotbaliști în vară, fiind dorit de mai multe cluburi din Anglia. Everton s-a înțeles cu Barcelona în ultima zi, pentru aproximativ 30 milioane de euro, catalanii având opțiunea de răscumpărare a jucătorului. Mina a impresionat la Mondial, unde a fost golgheterul Columbiei cu 3 goluri. Grație performanțelor din Rusia, Barcelona a reușit să vândă un fotbalist care a jucat doar 6 meciuri pentru club cu o sumă de aproape trei ori mai mare decât cea plătită în ianuarie. Mina nu a fost în lotul lui Everton în prima etapă, dar are șanse foarte mari să joace în weekend.

  1. Felipe Anderson – West Ham, de la Lazio

West Ham a avut rateuri pe linie în ultimele perioade de transferuri, dar venirea lui Anderson este privită cu ochi buni. Mijlocașul ofensiv brazilian a fost adus de la Lazio, pentru 38 milioane de euro, după 4 ani și jumătate în capitala Italiei. Debutul lui a fost nefericit, West Ham pierzând cu 4-0 la Liverpool, dar evoluția lui Anderson a fost una bună. Brazilianul a fost folosit ca mijlocaș stânga și a fost cel mai periculos jucător al echipei lui, fiind lăudat de presa engleză pentru situațiile create și fazele în care a coborât să ajute defensiva.

  1. Richarlison – Everton, de la Watford

În august 2017, Watford plătea 12 milioane de euro pentru un atacant brazilian de 20 de ani. Un an mai târziu, Watford primea pentru el aproape 40 de milioane din partea lui Everton. Richarlison a avut un sezon excelent în Anglia, în urma căruia Everton a decis să „spargă banca” pentru el, fiind de acord cu o sumă de transfer ce poate depăși 50 de milioane prin bonusuri. Brazilianul a avut un debut foarte bun, marcând ambele goluri ale lui Everton în egalul, 2-2, de la Wolverhampton.

  1. Fabinho – Liverpool, de la Monaco

Liverpool a realizat cele mai bune mutări de pe piața transferurilor, aducând fotbaliști de valoare pe posturile ce aveau nevoie de întăriri. Fabinho a fost adus pentru 45 de milioane de euro de la AS Monaco pentru a ocupa postul de mijlocaș defensiv. Brazilianul de 24 de ani, dorit și el de mai multe cluburi din Anglia, a fost doar rezervă în prima etapă, Jurgen Klopp preferându-l pe Wijnaldum pe acea poziție în meciul cu West Ham.

 

  1. Jorginho – Chelsea, de la Napoli

Un alt mijlocaș defensiv brazilian, care a ales, însă, să reprezinte naționala Italiei. Jorginho a venit la Chelsea de la Napoli pentru 57 milioane de euro, „la pachet” cu antrenorul Maurizio Sarri. În prima etapă a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, în Huddersfield – Chelsea 0-3. Jorginho a format un cuplu perfect cu Kante la mijlocul terenului, a avut un procentaj de aproape 94% pase reușite, a ajutat defensiva și a marcat golul de 2-0, din penalty.

 

Etapa a doua din Premier League aduce un derby londonez: Chelsea – Arsenal. Vezi cotele pe Betano!

  1. Fred – Manchester United, de la Șahtior

Topul continuă cu un alt mijlocaș central născut în Brazilia. Manchester United a plătit pentru el 59 milioane de euro celor de la Șahtior Donețk, care l-au avut timp de 5 ani. Fred a fost titular în prima etapă, în Man United – Leicester 2-1, și a jucat primele 76 minute. Brazilianul a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, contribuind atât în faza ofensivă cât și în cea defensivă. De la United au lipsit Matic și Ander Herrera, dar Fred are toate argumentele să își păstreze locul în primul 11 după meciul cu Leicester.

 

  1. Naby Keita – Liverpool, de la RB Leipzig

Liverpool a plătit 60 milioane de euro pentru Keita în ianuarie, dar a acceptat să rămână la Leipzig până la finele sezonului. Naby Keita a jucat tot meciul cu West Ham, câștigat cu 4-0, și a contribuit la primul gol. Mijlocașul din Guineea s-a integrat perfect în sistemul gândit de Klopp și a adus un plus în ofensivă pe toată durata meciului.

 

 

  1. Alisson – Liverpool, de la Roma

62,5 milioane de euro a dat Liverpool pentru portarul brazilian de la care se așteaptă să ofere siguranța între buturi care le-a lipsit în ultimii ani. Alisson a jucat tot meciul cu West Ham, dar nu a avut aproape nimic de făcut: West Ham a avut un singur șut pe poartă în cele 90 de minute.

 

 

  1. Riyad Mahrez – Manchester City, de la Leicester

Extrema din Algeria a fost în mijlocul unui scandal în ianuarie, când Manchester City a fost aproape de a-l transfera dar a rupt înțelegerea în ultima clipă. Acel moment a creat o ruptură între Mahrez și Leicester, însă campionii au finalizat transferul în vară pentru aproape 68 milioane de euro. Mahrez a fost titular în Arsenal – Manchester City 0-2 și a ieșit după o oră de joc. Algerianul a fost în nota echipei, însă prestația nu îl recomandă pentru un loc de titular în viitor, pe un post acoperit excelent sezonul trecut de Leroy Sane.

  1. Kepa – Chelsea, de la Bilbao

Chelsea a avut mari probleme în ultimele zile ale perioadei de transferuri. Portarul titular, Courtois, a refuzat să se mai antreneze pentru a forța transferul la Real Madrid. În criză de timp, londonezii au reușit să îl aducă pe Kepa de la Athltic Bilbao, dar suma plătită este cea mai mare din istoria fotbalului pentru un portar: 80 milioane de euro. Ca și celălalt portar din top, Kepa a șomat, Huddersfield având doar un șut pe poartă pe durata meciului terminat 0-3.

Leave a Reply