Stranierii în weekend: ce români pot deveni campioni

Majoritatea campionatelor europene se încheie duminică. Ce stranieri pot lua medalii de campion? Cine va juca în cupele europene și cine luptă până la final pentru evitarea retrogradării? Află pe blogul Betano!

Vineri: ultima etapă în Serie B. Meci de totul sau nimic pentru George Pușcaș

George Pușcaș a fost împrumutat în ianuarie la Novara și va părăsi echipa după finalul sezonului. Atacantul de 22 de ani este golgheterul echipei și o evoluție bună va fi necesară din partea lui și mâine pentru menținerea în Serie B. Novara e pe loc de baraj, la 3 puncte de retrogradarea directă. Va fi vizitată chiar de prima echipă de sub linie, Virtus Entella, și dacă pierde merge în liga a treia. Cu un egal ajunge la baraj iar o victorie ar elimina emoțiile. Ionuț Radu (Avellino) și Vasile Mogoș (Ascoli) sunt implicați, și ei, în jocul retrogradării.

Vineri va mai juca Dorin Rotariu la Mouscron (21:30), iar în Turcia termină campionatul românii de la Bursaspor și Kayserispor la ora 18:00.

Sâmbătă: Latovlevici poate lua titlul cu Galatasaray

Meciurile din Turcia care contează pentru primele locuri sunt sâmbătă, la ora 19:00. Iasmin Latovlevici e foarte aproape de titlul de campion: are nevoie de egal în deplasare, la Goztepe!

Stanciu, Niță și Vătăjelu vor juca în Europa League anul viitor dar își pot aconta locul direct în faza grupelor de la ora 17:00. Sparta Praga joacă împotriva lui Sigma Olomouc, de pe locul 3. Sparta e pe 5, dar programul etapei o poate ajuta să ajungă pe podium. Pentru asta, are nevoie de victorie și de un rezultat 1X în Slavia Praga – Jablonec.

Duminică: Keșeru va primi gheata de aur, Ștefan Radu va juca pentru Liga Campionilor

Ludogoreț și-a acontat campionatul Bulgariei de câteva etape, iar trofeul îl vor primi duminică. Keșeru va primi, pe lângă medalia de campion, și trofeul pentru cel mai bun marcator. Are 26 de goluri, cu 3 mai multe decât locul doi din topul golgheterilor.

În Serie A, ultimele meciuri ale sezonului încep la 19:00. Ștefan Radu are nevoie de un egal în Lazio – Inter pentru a juca sezonul viitor în Liga Campionilor. Adrian Stoian are cea mai grea misiune în Italia: trebuie să ia cel puțin un punct pe terenul lui Napoli pentru a evita retrogradarea. Sassuolo – Roma va fi ultimul meci din cariera lui Bogdan Lobonț, care și-a anunțat retragerea. Portarul ar putea juca pentru a-și lua rămas bun, meciul neavând miză pentru Roma.

În Belgia, tot la 19:00, se joacă ultimele meciuri din playoff. Standard-ul lui Răzvan Marin e pe 2 și merge în preliminariile Ligii Campionilor dacă face cel puțin egal. Anderlecht e echipa care o poate depăși, fiind la 2 puncte în spate.

Leave a Reply