juventus-real-madrid

Sferturile Ligii Campionilor: din nou Juventus – Real

Juventus – Real Madrid e unul dintre marile meciuri ale Europei. Finalistele din sezonul trecut al Ligii se întâlnesc diseară, în sferturile de finală. În cealaltă partidă, Sevilla speră la o nouă surpriză după ce a eliminat-o pe Manchester United: joacă acasă, cu Bayern Munchen.

 

Juventus Torino – Real Madrid

Cote: 3.20 Juventus, 3.35 X, 2.55 Real

Finala din sezonul trecut a fost câștigată de spanioli cu 4-1. Juventus e ultima echipă care a eliminat Madridul din Liga Campionilor – în semifinale, în 2015. Deși nu e o rivalitate între suporteri, cele două cluburi sunt în topul fotbalului de zeci de ani. Au jucat între ele 19 meciuri oficiale, toate în principala competiție europeană, de două ori chiar în ultimul act. Real a câștigat 9 dintre ele, Juventus 8, iar 2 s-au terminat nedecis. Italienii au 6 succese și un egal în ultimele meciuri directe jucate acasă, pierzându-l doar pe primul, în 1962.

Alb-negrii au atins sferturile după ce au eliminat-o pe Tottenham cu 4-3 la general. După 2-2 acasă și peste o oră fără să înscrie în retur, Juventus a marcat două goluri în 3 minute, având doar 3 șuturi pe poartă în tot meciul. Și Realul a avut o revenire în retur, însă nu la fel de dramatică. „Galacticii” au fost conduși de PSG cu 1-0 în prima manșă, punctând de 3 ori până la final. Returul a fost câștigat fără emoții, 2-1.

Juventus are doi jucători suspendați, pe Benatia și Pjanic. Bernardeschi va lipsi și el, din cauza unei accidentări la genunchi. La Real e un singur absent: Nacho.

Echipe probabile

Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah – Khedira, Betancur, Matuidi – Dybala, Higuain, Diego Costa

Real: Keylor Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema

 

FC Sevilla – Bayern Munchen

Cote: 5.75 Sevilla, 4.36 X, 1.67 Bayern

Dacă Juventus și Real joacă meciul 20, între Sevilla și Bayern e prima întâlnire. Echipele spaniole au fost coșmarul lui Bayern în ultimul timp, eliminând bavarezii înainte de finală în 4 sezoane consecutive. Pe banca tehnică acum e Jupp Heynckes, omul care a adus ultima Ligă a Campionilor la Munchen, în 2013. Antrenorul de 72 ani a revenit în fotbal pentru a asigura interimatul până în vară și își poate îmbunătăți recordul stabilit în Ligă: are 11 victorii consecutive. Sevilla e doar a doua oară în istorie în ultimele 8 echipe din principala competiție a Europei. S-a mai întâmplat doar în 1958, când Cupa Campionilor avea un sistem complet diferit.

Surpriza din optimi a fost produsă de andaluzi: au trecut de Manchester United, după 0-0 acasă și un succes cu 2-1 pe Old Trafford. Sevilla a fost echipa mai bună în ambele manșe, calificarea fiind total meritată. Bayern nu a avut nicio emoție în runda anterioară. Și-a asigurat calificarea încă din tur, după 5-0 cu Beșiktaș, iar apoi a învins cu 3-1 la Istanbul.

O absență importantă la gazde e Banega, suspendat, mijlocaș care a jucat în toate meciurile din sezonul actual al Ligii. Corchia e accidentat iar Layun nu are drept de joc în Liga Campionilor. Trei accidentați la Bayern: Neuer, Bernat și Coman.

Echipe probabile

Sevilla: Sergio Rico – Jesus Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – Guido Pizarro, N’Zonzi – Sarabia, Franco Vazquez, Correa – Muriel

Bayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – James Rodriguez, Javi Martinez, Muller – Robben, Lewandowski, Ribery

Leave a Reply