Sergio Ramos și mingea trimisă în Alaska

Real Madrid joacă diseară în Liga Campionilor, iar pe teren se va afla și Sergio Ramos, un jucător care nu a trăit cele mai fericite momente atunci când a trebuit să execute penalty-uri. Însă, a reușit să își învingă frica.

În aprilie 2012, o poveste ciudată a circulat pe rețelele sociale. O minge a ajuns tărâmurile îndepărtate și reci ale Alaskăi. S-a aflat că aceasta provenea din Japonia, adusă de curenții marini în urma valurilor tsunami devastatoare. Analogia s-a făcut pe loc, în mediile virtuale: „Un bărbat din Alaska a găsit mingea lui Sergio Ramos de la penalty”.

Despre ce penalty era vorba? Cu câteva zile înainte, Sergio Ramos a ratat un penalty important în fața portarului Neuer. A venit la punctul cu var, și-a luat avânt și a șutat cu peste, mult peste poartă, aproape în ceruri. Au mai ratat în acea seară Ronaldo și Kaka, tot de la punctul cu var, iar „albii” au ratat finala Ligii Campionilor.

Momentul l-a afectat pe jucător. „În acele zile am mâncat doar în casa, atât eu cât și familia mea fiind afectați de comentariile negative”.

Numai că, la două luni distanță, Ramos a ajuns din nou la 11 metri. De data aceasta îmbrăcat în tricoul Spaniei, contra Portugaliei, la EURO 2012.  Jucătorul lui Real și-a luat iarăși avânt, a venit cu viteză și a executat perfect o „panenka”.

O execuție de finețe și de curaj, prin care Ramos și-a spălat toate păcatele și a arătat că poate depăși fără frică amintirea neagră e penaltyului care a trimis mingea în Alaska.

Leave a Reply