romania cm2018

De ce Romania trebuie să bată astăzi Kazahstanul

La prima vedere, titlul de mai sus poate părea hilar, dar este cât se poate de serios. Iată motivele.

Romania joacă, după mult timp, un meci în preliminariile Cupei Mondiale nemaiavând nici o miză. Dacă până recent ne făceam calculele, fie ele și unele infime pentru un baraj până în ultima etapă a calificărilor unor turneu final, acum suntem liniștitți cu două etape înainte. Nu mai avem nici o șansă de calificare sau de baraj, jucăm pentru plăcerea fotbalului.

Dar, chiar și așa, România trebuie să bată Kazahstanul. Dacă nu pentru onoare, măcar pentru o aduce un semn al noii etape care ne va duce spre EURO 2020.

De altfel, noul selecționer Cosmin Contra a fost prezentat de Federația Română de Fotbal îmbrăcat cu un tricou pe care scria „2020”. Aceea este ținta, iar un început de drum fără victorie cu Kazahstan ar ridica un mare semn de întrebare.

Mai trebuie să batem Kazahstanul, în timp ce alții s-au calificat sau luptă încă pentru Mondialul de la anul, pentru a vedea dacă se mișcă lucrurile după plecarea lui Christoph Daum, germanul atât de blamat meci de meci din cauza alegerilor sale tehnice și tactice considerate proaste. Cosmin Contra a fost numit pentru a pune lucrurile în regulă, pentru a face alegerile bune. Iar prima sa alegere a fost să aducă la echipa națională coeziune și motivare prin convocarea lui Bogdan Lobonț, aparent un specialist în domeniul motivării sportive, chiar dacă „Lobi” nu a mai pus mâna pe minge din anul 2012.

România trebuie să bata Kazahstanul pentru că este favorită certă diseară la casele de pariuri. Betano a pregătit meciul cu cote maxime (Marjă 0%) și o ofertă extinsă de pariere.

Mai trebuie să batem Kazahstanul pentru că adversara noastră de diseară nu are nici o victorie în actualele preliminarii. A obținut doar două egaluri, unul cu Polonia și altul cu România, ambele pe terenul din Astana. Ce s-ar întâmpla acum, dacă România ar fi singura echipă din Grupa E care ar pierde cu kazahii sau prima care ar face pe teren propriu un egal cu ei?

Greu de imaginat și mai ales greu de trăit un eșec sau un semieșec diseară. Presiunea pe Contra acum, la finalul unei calificări ratate de care nu este răspunzător, este mai mare decât cea de pe umerii lui Daum care pornea la drum cu obiectivul de calificare la Cupa Mondială 2018.

Click pentru cote și pariuri sportive pentru toate meciurile din calificările de la Cupa Mondială 2018

sursa foto: frf.ro

Leave a Reply