România polonia mondiale

Romania – Polonia: Tricolorii caută să rămână invincibili după Revoluție

Echipa națională de fotbal a României încearcă să rămână invincibilă în fața Poloniei în perioada postcomunistă. Tricolorii nu au mai pierdut în fața „vulturilor” după Revoluția din 1989, așa cum arată graficul de mai sus realizat de casa de pariuri online Betano.com.

Privind cifrele, nu poate să nu ne sară în ochi superioritatea evidentă a României în fața Poloniei. Avem 15 victorii, 15 egaluri și doar 5 înfrângeri în istoria de 94 de ani a meciurilor directe.

Ultima partidă s-a jucat cu opt luni înainte de căderea comunismului în România și a fost câștigată de polonezi. De atunci a căzut și Zidul Berlinului și s-au mai jucat șase partide, patru câștigate de români și două egaluri.  Va continua România, sub bagheta germanului Daum, invincibilitatea? România este favorită la casele de pariuri, Betano.com oferind o cotă de 3.00 pentru victoria noastră.

Romania – doar „sfert”, Polonia are medalii

Dar ce înșelătoare poate fi hârtia, iar alături de ea – istoria. Cu toate că România este invincibilă în istoria post-comunistă în fața Poloniei, foștii colegi ai lui Robert Lewandowski, care jucau pe vremea când actuala vedetă nici măcar nu era născută, au primit de două ori medaliile de bronz la o Cupă Mondială, în anii 1974 și 1982.

Pariuri sportive: Vezi aici cotele tuturor meciurilor din preliminariile Cupei Mondiale 2018 (Zona Europa)

Deși Polonia a fost într-un con de umbră atunci când România juca cel mai bun fotbal în  anii ’90, „vulturii” se află la acest moment într-o formă mai bună. S-au calificat la EURO 2016 în faza eliminatorie, iar în 2006 au jucat ultimul lor turneu final. România se poate lăuda cu anul 1994 drept cea mai bună clasare – un sfert de finală.

Fotbaliștii polonezi, mai prolifici decât cei români

În Liga 1 s-au perindat mai mulți fotbaliști polonezi. Unii și-au făcut un renume și au rămas în amintirea microbiștilor, precum Golanski, Szukala sau Bilinski. Ultimul a marcat la Dinamo 15 goluri, atâta cât nu au înscris toți fotbaliștii români care au jucat în campionatul polonez. Szukala a înscris și el de 12 ori în porțile de pe plaiul mioritic.

Românii nu se pot lăuda cu nici măcar o „mână” de goluri marcate în fotbalul polonez. În istoria recentă, au înscris câte un gol românii Hristu Chiacu, Cornel Predescu, Janos Szekely și Cornel Râpă.

Știați că…

Doi jucători români joacă la acest moment în fotbalul polonez? Este vorba despre Florin Bejan și Cornel Râpă. Însă, nici un jucător din Polonia nu evoluează în Liga 1.

Leave a Reply