România

România pierde cu Ucraina primind patru goluri din patru greșeli


Echipa națională de fotbal a României a pierdut duminică seară cu 4-3 în penultimul meci amical înainte de EURO 2016.

Partida a avut loc la Torino, în Italia. În primul meci amical, tricolorii încheiaseră 1-1 cu Congo.

Cu Ucraina, România a avut o primă repriză bună, marcând prin Torje în minutul 23. Însă, într-un interval de doar 15 minute la începutul părții secunde a primit trei goluri, după ce fusese egalată în ultimele minute ale primei părți de j oc.

Condusă cu 1-0, Ucraina a egalat în minutul 44 prin Roman Zozulia, după care s-a distanțat la 4-1 în repriza a doua prin reușitele lui Aleksandr Zincenko (49), Evgheni Konoplianka (55) și Iarmolenko (59).

Apărarea României a greșit în lanț la golul lui Zozulia, lăsat să marcheze prin alunecare, de lângă bară.

Zincenko a adus Ucraina în avantaj cu marele concurs al lui Vlad Chiricheș. Scăpat spre poartă într-un duel unu contra unu în care Chiricheș s-a dezechilibrat ca un copil, Zincenko nu a greșit și l-a învins fără emoții pe Ciprian Tătărușanu.

Scorul a devenit 3-1 spre huiduielile generale din tribune, cu un șut trimis din careul mare de Konoplianka, rămas total nemarcat.

Maxim a greșit în apărare în minutul 59, mingea a ajuns la Iarmolenko care l-a driblat scurt pe Chiricheș, iar scorul a devenit 4-1.

România a reușit să se trezească și să înscrie de două ori spre final, prin Denis Alibec (min. 75) și Nicolae Stanciu (min. 85). Ambele goluri au fost înscrise cu largul concurs al portarului advers Andrei Piatov, care a scăpat sau a lăsat să treacă spre plasă niște mingi foarte ușoare.

Alibec a marcat primul său gol la echipa națională.

Cu acest meci, România a întrerupt seria de 15 partide (7 victorii, 8 egaluri) fără înfrângere. Ultimul eșec fusese în 2014, un meci cu Algeria. Astfel, România nu și-a putut egala recordul din anul 1975, atunci când adunat 16 partide fără înfrângere (4 victorii și 12 egaluri).

România mai are de jucat un ultim meci amical, cu Georgia, pe 3 iunie, la București.

Echipa noastră începe la EURO 2016 contra Franței, pe 10 iunie. Apoi va mai juca în grupe cu Elveția (15 iunie) și Albania (19 iunie).

Pe Betano, România are o cotă de 1,65 să se califice din grupe la EURO 2016.

Leave a Reply