România – Liechtenstein. 90 de minute până la EURO!

Naționala de tineret va încheia preliminariile pentru Campionatul European din 2019 diseară, cu meciul de la Ploiești împotriva selecționatei din Liechtenstein.

Fotbaliștii români născuți după 1 ianuarie 1996 au reușit o campanie de calificări impresionantă, urmând să termine pe primul loc în grupă și să participe la EURO 2019. România U21 are nevoie doar de un egal cu Liechtenstein pentru a merge la turneul final, însă, cu siguranță, meciul se va încheia cu victoria „tricolorilor mici”. Adversarii au pierdut toate meciurile din istorie jucate la această categorie de vârstă, singura întrebare pentru partida de diseară fiind diferența de scor.

România e prima; Liechtenstein stă mai prost decât San Marino sau Gibraltar!

România conduce Europa când e vorba de apărare. Ionuț Radu a primit doar 4 goluri în aceste preliminarii, cele mai puține, la egalitate cu Anglia. În celălalt capăt al clasamentului este Liechtenstein, care a scos mingea din poartă de 38 de ori în 9 etape! Adversarii de azi stau mult mai prost decât Gibraltar sau San Marino, care au primit 30, respectiv 29 de goluri.

Pușcaș poate deveni golgheterul all-time al naționalei U21!

În fața celei mai slabe defensive din Europa, George Pușcaș are ocazia să egaleze, sau chiar să doboare un record al tineretului. Atacantul are 12 goluri marcate, cu 3 mai puține decât Ionuț Luțu, golgheterul istoric al României U21. Pușcaș a înscris de 2 ori împotriva Liechtensteinului în meciul tur, în deplasare, și, cu un hattrick, l-ar egala pe fostul mijlocaș ofensiv al Craiovei.

Absenți acum, prezenți la EURO? Marin, Manea sau Nedelcearu sunt în lotul naționalei mari

O mare parte a jucătorilor din lotul României U21 joacă meci de meci la echipele de club, iar numărul lor ar putea crește la Campionatul European. Naționala mare a avut 5 fotbaliști eligibili pentru cea de tineret în lotul convocat pentru Liga Națiunilor: Cristi Manea, Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Tudor Băluță și Denis Drăguș. Toți sunt titulari incontestabili la echipele de club. Concurența e, deja, mare pentru primul 11 al lui Mirel Rădoi, iar aceasta va fi și mai acerbă înaintea Europeanului.

Echipa probabilă a României în meciul cu Liechtenstein:

Ionuț Radu (Genoa) – Radu Boboc (Viitorul), Adrian Rus (Sepsi), Alexandru Pașcanu (Leicester), Florin Ștefan (Sepsi) – Alexandru Cicâldău (Genoa), Dragoș Nedelcu (FCSB) – Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Ianis Hagi (Viitorul) – George Pușcaș (Palermo)

Vezi lista completă a meciurilor de azi din preliminariile pentru EURO 2019! Portugalia – Bosnia are streaming live pe Betano!

Leave a Reply