Playoff-ul Ligii Campionilor: Lucescu merge pe Da Luz!

Diseară, la 22:00, se joacă primele trei meciuri din playoff-ul Ligii Campionilor. Cel mai important are cote cu marjă 0% pe Betano: deplasarea lui Răzvan Lucescu pe Da Luz, pentru Benfica – PAOK! În Serbia se joacă Steaua Roșie – Salzburg, iar în Belarus e BATE Borisov – PSV Eindhoven.

Benfica Lisabona – PAOK Salonic

Cote 1X2: 1.49 Benfica, 4.70 X, 8.35 PAOK

Cote calificare: 1.38 Benfica, 3.10 PAOK

PAOK Salonic e la două meciuri de o calificare, în premieră, în grupele Ligii Campionilor. Ar fi realizarea care i-ar asigura lui Răzvan Lucescu locul pe tabloul de onoare al antrenorilor lui PAOK, după ce anul trecut a fost foarte aproape de a aduce primul campionat după o pauză de peste 30 de ani. Partida se va juca în capitala Portugaliei, pe Estadio Da Luz – legendarul stadion al Benficăi Lisabona. Benfica s-a calificat în playoff după o victorie acasă, 1-0, cu Fenerbahce și un 1-1 în deplasare. PAOK a jucat două tururi preliminare: mai întâi, cu Basel, având două victorii (5-1 la general), iar apoi cu Spartak Moscova – 3-2 acasă și 0-0 în deplasare. Dacă pentru PAOK, grupele Ligii ar reprezenta o reușită istorică, pentru Benfica e o obișnuință: din 2010 au fost prezenți de fiecare dată.

Benfica și PAOK s-au mai întâlnit, în 2013/14, în șaisprezecimile Ligii Europa. Benfica s-a calificat, după succese cu 3-0 și 1-0, ajungând până în finala competiției – pierdută la penalty-uri cu Sevilla.

Steaua Roșie Belgrad – Red Bull Salzburg

Cote 1X2: 3.60 Steaua Roșie, 3.20 X, 2.22 Salzburg

Cote calificare: 4.10 Steaua Roșie, 1.25 Salzburg

Steaua Roșie a ajuns în 2018 în primăvara europeană, prima după 26 ani de pauză. A fost eliminată de ȚSKA Moscova, însă sârbii cred acum că se pot califica și în grupele Ligii. Au avut nevoie de 3 tururi preliminare, trecând de Spartaks Jurmala, Suduva și Spartak Trnava. Salzburg e echipa mai bine cotată, după ce în sezonul trecut a mers până în semifinalele Ligii Europa. Acum, austriecii au jucat doar un tur preliminar, câștigat lejer cu Skendija. Salzburg are, după 7 meciuri oficiale, 7 victorii și doar un gol primit. Steaua Roșie a avut 10 meciuri până acum, cu 7 victorii și 3 egaluri, în care a primit 3 goluri.

BATE Borisov – PSV Eindhoven

Cote 1X2: 3.60 BATE, 3.30 X, 2.17 PSV

Cote calificare: 5.00 BATE, 1.17 PSV

BATE tocmai a transferat un fotbalist din Liga 1 Betano: pe ugandezul Luwagga Kizito, de la Poli Iași. Acesta a fost trecut deja pe lista UEFA și poate juca diseară, împotriva lui PSV. BATE a trecut de HJK Helsinki și de Qarabag până aici, scorul la general fiind de 2-1 în ambele runde. PSV a avut două victorii cu 1-0 în dubla cu croații de la Osijek. Clubul din Olanda are șanse mari la calificare, conform cotelor, dar meciul tur de diseară e așteptat să fie echilibrat.

Leave a Reply