maria sharapova revenire

Maria Sharapova revine la Roland Garros, în 2017

Maria Sharapova a aflat marți că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus suspendarea pentru dopaj. Ea va putea reveni în tenisul profesionist mai devreme. Pariază aici pe tenis.

Citește și: Banii fetelor în tenis. Halep, în Top 25

Sharapova a fost suspendată din tenis pentru doi ani, în martie 2016, atunci când a ieșit la iveală un test pozitiv cu substanța interzisă Meldonium.

Sportiva a contestat decizia la TAS, iar în octombrie a primit o reducere a suspendării cu nouă luni. Din cele 24 de luni a rămas doar cu 15.

Astfel, în loc să revină pe teren în 2018, ea va putea reintra în competiții de pe 26 aprilie 2017, chiar la timp pentru a juca la Roland Garros, un turneu care începe în mai 2017.

TAS și-a motivat decizia de reducere a sancțiunii prin faptul că „deși a fost testată pozitiv, Sharapova nu a avut o vină semnificativă, iar o suspendare mai potrivită este una de 15 luni”.

Sharapova a primit vestea cu bucurie

Reacția Mariei Sharapova nu a întârziat să apară. „Am trecut prin unele dintre cele mai grele zile ale carierei din martie anul trecut atunci când am fost suspendată. Acum trăiesc una dintre cele mai fericite zile, după ce am aflat că pot reveni în aprilie”, a declarat sportiva din Rusia, marți.
„Am simțit că prin această suspendare mi-a fost luat ceva foarte drag mie (n.r. tenisul) și mă simt foarte bine că l-am primit înapoi. Tenisul este pasiunea mea și mi-a lipsit. Număr zilele până când voi reveni pe teren. Am învățat din această expriență și sper că a învățat și Federația Internațională de Tenis (ITF). Tribunalul de Arbitraj Sportiv a afirmat că nu a fost de acord cu multe dintre concluziile ITF”, a mai afirmat sportiva.
Sharapova a încheiat reafirmând ceea ce a susținut la aflarea rezultatelor testelor, și anume că nu a știut că substanța Meldonium – pe care o consuma la indicația medicului – fusese interzisă din 2016.

Leave a Reply