INFOGRAFIC: Noul derby al României

Duminică, de la 20:45 e meciul dintre primele două favorite la titlu. Duelul dintre CFR Cluj și FCSB a devenit noul derby al României, după ce au câștigat 6 din ultimele 10 campionat.

CFR și FCSB au început pe primele două locuri playoff-ul, poziții pe care le ocupă încă din etapa cu numărul 10. Conform cotelor de pe Betano.com, sponsorul oficial al Ligii 1, ele sunt principalele favorite la titlu, urmate de Universitatea Craiova.

În sezonul regulat, cele două derby-uri s-au terminat cu același scor: 1-1. Sunt singurele întâlniri ale lui Nicolae Dică în calitate de antrenor cu echipa feroviară. Dan Petrescu a fost adversarul celor de la FCSB în 13 partide, ieșind învingător de doar două ori. Cluburile au, per total, 4 rezultate de egalitate în cele mai recente 5 meciuri jucate, trei dintre ele la Cluj. Au fost dueluri tacticizate, cu puține goluri, iar în ultimele 16 partide s-a marcat de 3 ori în numai două rânduri! Un meci cu sub 2,5 goluri e așteptat și de această dată, cu cotă de numai 1.36. Bookmakerii văd, însă, echipa clujeană drept favorită. CFR are cotă de 2.65, față de 3.10 a roș-albaștrilor și 2.85 la egal.

În cei 10 ani în care CFR și FCSB au condus fotbalul din România, 13 fotbaliști au jucat pentru ambele: Arlauskis, Stăncioiu, Vâtcă, Luchin, Larie, Tamaș, Carp, Muniru, Jakolis, Florin Costea, Țucudean, Tade și Kapetanos. Ultimul e printre puținii care au confirmat atât în tricoul roș-albastru cât și în cel vișiniu, fiind golgheter la fiecare echipă.

Atacantul grec a vorbit cu Betano despre cei 6 ani petrecuți în România, dorința de a se întoarce în Liga 1 și derby-ul de duminică. Pantelis Kapetanos: Cea mai bună perioadă din cariera mea a fost în România. Vreau să revin, am fost aproape în iarnă. Citește interviul pe blogul Betano!

Leave a Reply