Liga Națiunilor: Spania poate deveni prima câștigătoare a grupei din Liga A

Penultima etapă a Ligii Națiunilor începe azi, cu 9 meciuri din toate cele patru divizii. Croația – Spania e derby-ul zilei, dar putem afla și a doua echipă promovată în Liga A.

Liga Națiunilor A: Spania poate câștiga grupa la Zagreb!

Meciul serii, cu cote cu marjă 0% pe Betano, este Croația – Spania. Vicecampionii Mondiali au fost umiliți în Spania, în tur, pierzând cu scorul de 6-0. Nici egalul cu Anglia din a doua etapă nu a fost unul bun, iar croații sunt pe ultimul loc al grupei 4, cu un singur punct. Spania este pe 1, având un avans de două puncte față de englezi, iar dacă înving diseară în Croația câștigă grupa. Și gazdele au șanse la primul loc în grupă, însă pentru asta au nevoie de victorie atât diseară, cât și duminică, în Anglia.

În grupa 2 se joacă Belgia – Islanda, fără miză la fel de mare. Câștigătoarea grupei va fi decisă duminică, în Elveția – Belgia. „Les Diables Rouges” s-ar putea duce la 3 puncte de elvețieni, pe care i-au învins în tur cu 2-1, preluând prima opțiune pentru locul 1. Nordicii joacă doar pentru palmares, fiind retrogradați matematic în Liga B.

Liga Națiunilor B: Bosnia Herzegovina promovează dacă nu pierde în Austria

Naționala lui Dzeko are maximum de puncte din primele trei meciuri și este foarte aproape de promovarea în Liga A. Victoria sau egalul îi trimit pe bosniaci în divizia superioară, dar și o înfrângere la un gol – în care marchează ambele echipe – ar fi suficientă. Bosnia poate fi a doua echipă care urcă în Liga Națiunilor A, după Ucraina, câștigătoarea grupei 1.

Liga Națiunilor C: Finlanda vrea să continue parcursul perfect

Surpriza Ligii C este Finlanda. Singura echipă care a câștigat toate meciurile, dar și singura care nu a primit gol după 4 etape jucate. Finlandezii pot fi ajunși din urmă doar de Grecia, cu care joacă diseară în deplasare. Elenii mai pot spera la calificare dacă înving la minim 3 goluri diferență sau cu scorul exact de 2-0, orice alt rezultat fiind în favoarea Finlandei. Scandinavii sunt mari favoriți la promovare, dar au șanse și la un parcurs impecabil, fără înfrângere.

În aceeași grupă se mai joacă Ungaria – Estonia, partidă ce contează doar pentru evitarea retrogradării în Liga D. Estonia are nevoie de victorie pentru a spera la rămânerea în Liga C, în timp ce Ungaria poate, cel mult, să termine pe locul secund al grupei.

Liga Națiunilor D: Luxemburg – Belarus, decisiv în grupa 2

Luxemburg este surpriza plăcută din ultima divizie, cu 9 puncte din 4 meciuri. Până acum are 10 goluri marcate, număr la care a mai ajuns doar Spania! Acasă, luxemburghezii nu au avut nicio problemă cu Moldova și San Marino, câștigând la scor. Partida de diseară cu Belarus este decisivă pentru promovarea în Liga C. Moldova joacă un meci fără miză, în San Marino, la aceeași oră.

Grupa 1 a Ligii D a fost câștigată de Georgia, care are deja 7 puncte peste locul 2. Meciurile de azi contează doar pentru palmares: Kazahstan – Letonia la ora 17:00 și Andorra – Georgia la 21:45.

Leave a Reply