Liga Campionilor: Ronaldo se întoarce în Spania! Valencia – Juventus de la 22:00

În prima zi de Champions League s-au marcat 21 de goluri. Lionel Messi a început cu un hattrick, iar azi, în lumina reflectoarelor e Cristiano Ronaldo. Portughezul revine în Spania, pe Mestalla, stadionul Valenciei.

Vezi oferta completă pe Betano! Peste 300 tipuri de pariuri pe meci, cote cu marjă 0%, cote mărite, misiuni și promoții pentru fiecare etapă din Liga Campionilor!

Grupa E

Ajax Amsterdam – AEK Atena (19:55)

Cote 1X2: 1.42 – 4.60 – 8.50

Fanii lui Ajax au amintiri plăcute cu AEK Atena. Au mai jucat doar în sezonul 1994/95, în grupe, pornind campania în care olandezii au câștigat ultima lor Ligă a Campionilor. Pentru AEK, deplasările în Olanda nu sunt deloc fructuoase. A avut 5 meciuri oficiale acolo și le-a pierdut pe toate la 0. Grecii speră la locul 3, care i-ar duce în Europa League, și se vor bate cu Ajax și Benfica. Sezonul treut au fost experți în egaluri, cu 8 în 12 meciuri internaționale, iar în preliminariile Ligii din vară au avut, din nou, un procentaj mare: 2 egaluri în 4 partide. Ambele cluburi sunt neînvinse în campionat și au defensive de fier: Ajax a primit un gol în 5 etape, AEK, niciunul după 3.

Benfica Lisabona – Bayern Munchen (22:00)

Cote 1X2: 6.50 – 4.50 – 1.50

Benfica a avut cel mai slab sezon din istorie în grupele Champions League de anul trecut, pierzând toate meciurile. Seria de înfrângeri ar putea crește azi, după meciul cu Bayern. Benfica nu are nicio victorie în fața bavarezilor, reușind doar 3 egaluri după 8 întâlniri directe. Ultima a fost în sferturile de finală ale competiției, în 2015/16, când Bayern a mers mai departe după 1-0 în Germania și 2-2 în Portugalia. Ca și celălalt duel al grupei, e un meci între echipe care nu au pierdut încă în acest sezon. Palmaresul nemților este, însă, mult mai bun: 5 victorii din 5, 15 goluri marcate și 2 primite.

Grupa F

Șahtior Donețk – Hoffenheim (19:55)

Cote 1X2: 1.93 – 3.90 – 3.75

Hoffenheim debutează în Champions League, după ce a terminat pe locul 3 în sezonul trecut de Bundesliga. Julian Nagelsmann (31 ani), cel mai tânăr antrenor al ligii, a făcut din Hoffenheim o trupă foarte puternică acasă, dar cu mari probleme în deplasare. A pierdut ambele deplasări din campionat în această ediție, iar anul trecut a înregistrat doar 4 succese „afară”. Pentru Șahtior, meciurile de acasă nu mai sunt, de mult, pe propria arenă – forțați să joace la Harkov din cauza războiului din Crimeea. Chiar și așa, fosta echipă a lui Mircea Lucescu își respectă statutul atunci când e gazdă, având o singură înfrângere în 2018.

Manchester City – Olympique Lyon (22:00)

Cote 1X2: 1.17 – 8.00 – 17.25

Deși a făcut din Manchester City una dintre cele mai bune echipe ale lumii, Guardiola nu îi va mulțumi în totalitate pe șeicii care dețin clubul până nu va câștiga Liga Campionilor. City era marea favorită a cupei anul trecut, însă a fost eliminată, fără drept de apel, de Liverpool (5-1 la general). A fost al doilea sezon consecutiv în care nu au atins semifinalele, și al șaselea din ultimele 7. Împotriva lui OL, City pornește din nou cu șanse foarte mari. Are doar un egal în acest sezon, câștigând restul meciurilor, în timp ce francezii au doar 2 victorii după 5 partide.

Grupa G

Real Madrid – AS Roma (22:00)

Cote 1X2: 1.30 – 5.85 – 10.00

Fanii Realului au fost susținători puternici ai Romei în ediția trecută, după ce italienii au eliminat-o pe Barcelona din Ligă în sferturi. Campania extraordinară a romanilor aduce așteptări mari și în noul sezon, dar debutul va fi dificil, pe Santiago Bernabeu. Au jucat luna trecută un amical, în International Champions Cup, iar Real a câștigat cu 2-1. Real – Roma e un duel întâlnit des în Liga Campionilor. Au avut 10 meciuri directe, toate după 2000, statistica fiind de partea spaniolilor: 6 victorii și un egal, față de 3 ale Romei. În competițiile interne, Real are 10 puncte după 4 etape, dar Roma merge prost în Serie A: o victorie, 2 egaluri și o înfrângere.

Viktoria Plzen – ȚSKA Moscova (22:00)

Cote 1X2: 2.15 – 3.30 – 3.65

Plzen și ȚSKA se regăsesc din nou în grupele Ligii Campionilor, din aceeași postură de outsidere. Acum favoritele sunt Real și Roma, iar data trecută, în 2013/14, diferența era și mai mare: colegele lor de grupă erau Manchester City și Bayern Munchen. Plzen a terminat atunci pe locul 3, cu golaveraj mai bun în meciurile directe cu ȚSKA. Și acum, lupta dintre ele se anunță tot una pentru poziția de Europa League. Plzen are 6 victorii consecutive acasă, în Europa, cu minim 2 goluri marcate de fiecare dată. Ultima echipă care a învins campioana Cehiei pe terenul acesteia e FCSB, în preliminariile Ligii din sezonul trecut.

Grupa H

Valencia – Juventus Torino (22:00)

Cote 1X2: 4.35 – 3.55 – 2.04

Va fi primul meci între ele, deși sunt două formații cu foarte mult sezoane europene în palmares. Mestalla tremură deja la gândul revenirii lui Cristiano Ronaldo. Atacantul are doar o prezență pe stadionul Valenciei în care nu a marcat sau nu a pasat decisiv, sezonul trecut reușind o dublă. În 18 partide cu „liliecii”, Ronaldo are 15 goluri și 4 assisturi, cu 6 reușite în ultimele 4. Spaniolii mai au un motiv de îngrijorare: nu au nicio victorie în actualul sezon, înainte de a primi vizita uneia dintre cele mai mari echipe din Europa. Juventus, în schimb, a câștigat toate cele 4 meciuri jucate în Serie A.

Young Boys Berna – Manchester United (22:00)

Cote 1X2: 5.25 – 4.00 – 1.67

Deplasarea în Elveția e cel mai bun început la care putea spera Jose Mourinho. United e ieșită din formă, dar poate începe sezonul european cu 3 puncte în fața adversarei cu cea mai slabă cotă. Formația engleză ar trebui să se califice, alături de Juventus, dar rezultatele lor din era post-Ferguson nu sunt pe măsura numelui creat – iar o luptă pentru locul 2, între United și Valencia, nu este exclusă. Pentru Young Boys, meciul de azi e deja o sărbătoare, fiind debutul lor în grupele Ligii Campionilor. Elvețienii nu au mai pierdut acasă din noiembrie 2017, de la un meci cu Dinamo Kiev.

Leave a Reply