Liga Campionilor: patru echipe se pot califica azi în optimi!

Etapa a patra din grupele Ligii se termină azi, iar cel mai important meci este cel dintre Juventus și Manchester United. Torinezii pot ajunge în optimi, ca și Manchester City, Bayern Munchen și Ajax Amsterdam. Iată cum se prezintă grupele E-H înaintea returului:

Vezi și infograficul realizat de Betano în ceea ce privește banii din Liga Campionilor. UEFA împarte cluburilor 1,95 miliarde de euro!

Grupa E: Ajax și Bayern merg în optimi dacă înving

Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam, ora 22:00 (cote: 2.50 – 3.40 – 2.88)

Bayern Munchen – AEK Atena, ora 22:00 (1.11 – 10.00 – 27.00)

Ajax și Bayern conduc grupa, cu câte 7 puncte, și pot tranșa calificarea în optimi încă de azi. Totul depinde de rezultatul meciului din Portugalia, dintre Benfica și Ajax. Dacă olandezii câștigă, Benfica ar rămâne la 7 puncte în spatele lor, fiind eliminată din competiție. „Lăncierii” au câștigat turul cu 1-0 și se bucură de un șir de 6 victorii consecutive la 0, primind un singur gol în ultimele 9 partide – de la Bayern, în Germania. Benfica nu și-a revenit după meciul cu Ajax, suferind alte două înfrângeri în campionat, cu micuțele Belenenses și Moreirense.

Meciul dintre Bayern și AEK are o favorită clară. Germanii au 15 calificări consecutive în primăvara Ligii Campionilor, iar anul acesta nu pare că va rupe tradiția. Bavarezii au șanse mari să facă 10 puncte încă de azi, împotriva outsiderilor de la AEK Atena.

Grupa F: City a trecut peste înfrângerea cu Lyon și e la un pas de optimi

Manchester City – Șahtior Donețk, ora 22:00 (1.13 – 9.75 – 19.50)

Olympique Lyon – Hoffenheim, ora 22:00 (2.22 – 3.75 – 3.10)

După eșecul cu OL de acasă, Manchester City nu a mai pierdut vreun meci și a câștigat 9 din cele 10 jucate. Elevii lui Guardiola își pot lua biletele pentru optimi dacă ambele partide ale zilei se încheie cu victoria gazdelor: ar ajunge la 9 puncte, iar Șahtior și Hoffenheim ar rămâne cu 2. Acum două săptămâni, la Donețk, City nu a avut nicio emoție, învingând cu 3-0. Au fost colege de grupă și în sezonul trecut al Ligii, iar atunci ucrainienii au reușit să ia 3 puncte în ultima etapă.

Lyon, în ciuda startului fulminant cu victoria de pe Etihad, a continuat parcursul european cu două remize: 2-2 acasă cu Șahtior și 3-3 la Hoffenheim. Meciul din Germania a fost un adevărat thriller, cu răsturnări de scor și un gol egalizator al gazdelor marcat în prelungiri. Fără speranțe la titlul din Franța, Lyon are ca obiectiv principal accederea în optimi.

Grupa G: debut ușor în Ligă pentru Santiago Solari

ȚSKA Moscova – AS Roma, ora 19:55 (3.65 – 3.45 – 2.10)

Viktoria Plzen – Real Madrid, ora 22:00 (8.00 – 5.75 – 1.35)

Antrenorul interimar al Realului, Santiago Solari, are parte de încă un adversar accesibil. După 2 victorii cu Melilla în Cupa Spaniei și Valladolid în campionat, argentinianul va debuta în Liga Campionilor împotriva Viktoriei Plzen, echipa cea mai slab cotată din grupă. În tur, cu Lopetegui pe bancă, Real a luat toate punctele după un succes cu 2-1. A fost singura victorie a „galacticilor” în ultimele 7 meciuri conduse de Lopetegui, și nici aceea nu a fost una convingătoare. Solari visează să fie confirmat în funcție, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Zidane, și el promovat de la echipa de tineret. Victoria la Plzen e obligatorie pentru a continua redresarea echipei, înainte de meciurile mai dificile din finalul anului.

În ciuda formei slabe, Real rămâne favorită în grupă, iar locul 2 poate fi decis între Roma și ȚSKA. Italienii au 6 puncte, cu două mai multe decât ȚSKA, și pot face pasul decisiv spre optimi cu o victorie azi. Echipa din Moscova a produs marea surpriză în etapa a doua, în acel 1-0 cu Real, dar în fața Romei nu a avut nicio șansă și a pierdut cu 3-0.

Grupa H: derby-ul serii, cu Ronaldo și Pogba pe teren, arbitrat de Ovidiu Hațegan!

Valencia – Young Boys Berna, ora 19:55 (1.53 – 4.50 – 6.00)

Juventus Torino – Manchester United, ora 22:00 (1.65 – 4.08 – 6.55)

Deși a câștigat doar cu 1-0 la Manchester, Juventus a avut meciul sub control încă din primul minut și nu s-a pus problema să piardă punctele. La două săptămâni distanță, aceștia au posibilitatea să se califice de pe primul loc în optimi! Cu o victorie, Juve ar avea cel puțin 7 puncte în fața locului 2, distanță ce nu poate fi recuperată. Defensiva italienilor a fost lăudată de Mourinho după meciul tur, și întrebarea este ce soluție a găsit pentru a o depăși. Juventus are 13 victorii și un egal în actualul sezon, fiind una dintre puținele cluburi europene neînvinse, iar Man United se apropie cu greu de topul clasamentului în Anglia.

Valencia – Young Boys este meciul outsiderilor, dar spaniolii pot spera la locul 2 în grupă. Au făcut 0-0 pe Old Trafford, cu Man United, și poate depăși formația engleză chiar azi. Problema lor este numărul mic de victorii și cel uriaș de egaluri. Valencia are 8 remize după 11 etape din Primera Division și 2 în 3 meciuri de Liga Campionilor. Ultima europeană a fost chiar la Berna, cu adversara de azi: 1-1.

Ambele meciuri din grupa H vor fi conduse de brigăzi din România: Ovidiu Hațegan va fi centralul la Torino, iar Istvan Kovacs la Valencia.

Leave a Reply