Liechtenstein

Liechtenstein este astăzi favorită! Va fi surpriză?

E greu de găsit un meci de fotbal în care Liechtenstein să fie favorită. Dar nu imposibil. Singura echipă din lume care a pierdut un meci de fotbal contra lui San Marino, are astăzi prima șansă la victorie.

Miercuri se joacă mai multe partide amicale, toate de valoare slabă, dar una singură este de interes pentru zona Europa: Liechtenstein, locul 181 din cele 206 echipe prezente în clasamentul FIFA, întâlnește pe teren propriu Andorra, locul 130.

Cotele la pariuri sportive sunt interesante. Liechtenstein are puțin peste 2,00, iar Andorra 3,70. Își va impune Andorra superioritatea arătată în ierarhia FIFA și nu numai? Va face Andorra supriza? Cine va juca cel mai bun fotbal? – dacă se poate spune așa.

Liechtenstein se poate lăuda cu o premieră mondială. A fost prima, și până acum singura echipă din lume, care a pierdut contra lui San Marino. Se întâmpla în 2004. Acum vine după o victorie obținută cu 2-1 în Qatar, într-un amical din decembrie 2017. Însă, recentele înfrângeri cu Italia (un 0-4 și un 0-5) și Spania (două de 0-8) din preliminariile Cupei Mondiale 2018, acolo unde nu a obținut vreun egal și a marcat doar un singur gol, spun totul.

De cealaltă parte, Andorra, cotată astăzi cu șansa a doua, a avut o campanie mult mai tumultoasă la Mondial. A pierdut cu doar 2-1 contra Elveției și cu doar 2-0 contra Portugaliei, după ce lusitanii învinseseră în tur cu 8-0. A câștigat cu San Marino și apoi a făcut surpriza preliminariilor, învingând Ungaria cu 1-0.

Liechtenstein – Andorra nu este doar un meci de cascadorii râsului, ci și un meci între două echipe slabe spre foarte slabe, dar care ar putea la final să  țină funtea sus și să spună: „Astăzi am jucat un fotbal mai bun decât tine!”.

Leave a Reply