fcsb europa league infographic

FCSB, în Top 5 Europa League (infografic)

România ține steagul sus și tare în Europa League, acolo unde echipa FCSB pare să fie ca peștele în apă.

Gruparea roș-albastră este clasată pe poziția a 5-a ca număr de puncte și golaveraj, după prima etapă a grupelor, așa cum arată infograficul de mai sus, realizat de operatorul digital de pariuri Betano.com.

Locul 5 este unul impresionant, fără a exagera, ținând cont că în actuala fază a grupelor au luat startul 48 de echipe. Nume precum Lazio Roma, Athletic Bilbao, Olympique de Marseille, Arsenal, Lyon și Villarreal nu au reușit un start atât de bun, fiind inferioare FCSB-ului fie la numărul de puncte, fie la numărul de goluri marcate sau golaveraj.

Înainte de etapa a doua dn grupe, FCSB are un număr egal de puncte cu Zenit, AC Milan, Nice și Real Sociedad, fiind departajată de acestea doar la golaveraj. Echipa din România se află la egalitate perfectă cu Atalanta.

Elevii lui Nicolae Dică joacă joi, de la ora 20:00, cu Lugano și au șansa de a rămâne în top și, de ce nu, de a-și îmbunătăți performanța. Deși joacă în deplasare, românii sunt favoriți la victorie la casele de pariuri sportive, cotele maxime pe meci putând fi găsite aici.

Budescu și Niță, în topuri și ei
Constantin Budescu se află pe locul al doilea al marcatorilor din  Europa League, grație celor două reușite din partida cu Plzen (3-0). El este depășit doar de Andre Silva de la AC Milan. Un alt român, Florin Niță, ocupă poziția a cincea în ierarhia portarilor, cu 5 mingi parate.

Când s-au marcat golurile din Europa League
În prima etapă a grupelor s-au marcat 65 de goluri, cu o medie de 2,75 pe meci. Practic, s-a înscris o dată la fiecare 34 de secunde. Intervalele de minute cu cele mai multe goluri au fost 46-60 și 61-75, cu câte 14 goluri fiecare.

Știați că?
Betano.com sprijină activ sportul din România. Această companie internațională, licențiată pe piața de pariuri online din țara noastră până în anul 2027, sponsorizează Liga Profesionistă de Fotbal. De aceea campionatul României poartă acum numele de ”Liga 1 Betano”, iar toate meciurile etapei se pot urmări cu streaming live legal pe platforma lor. De asemenea, Betano este partener principal al echipei Universitatea Craiova.

Leave a Reply