Miroslav Klose Campion Mondial

Știai că Miroslav Klose a făcut școala de tâmplari? 10 lucruri interesante despre golgheterul all-time al Campionatului Mondial

E golgheterul all-time al Campionatului Mondial, cu 16 goluri marcate la 4 turnee finale. Miroslav Klose, acum în vârstă de 39 de ani, și-a câștigat locul în istoria fotbalului modern, dar sunt multe lucruri pe care iubitorii sportului nu îl știu despre fostul atacant german, acum retras din activitate.

Un articol de Sorina Oprițescu

Iată 10 dintre ele:

  1. De origine polonez, Klose a trăit în Franța până la vârsta de 8 ani. Se consideră a fi “european”, iar celor doi băieți gemeni pe care îi are le vorbește în poloneză.
  2. Nu îi plac deloc rețelele de socializare și refuză să își facă cont pe Facebook, Twitter sau Instagram: ”Nu am nevoie să-mi pun în scenă viața privată. Nu consider că sunt lucruri interesante ceea ce fac eu dincolo de teren. E vreunul curios să vadă cum mănânc, cum beau sau cum mă joc cu copiii mei? Nu cred!”.
  3. În timp ce juca la necunoscuţii Blaubach-Diedelkopf, s-a pregătit, în paralel, pentru meseria de tâmplar: “Aşa am învăţat cum e să te scoli la cinci dimineaţa şi să ajungi acasă doar la opt seara”, rememora Klose într-un interviu pentru presa internațională.Klose, Germania - Brazilia 2014
  4. Când juca pentru Lazio, Klose a fost protagonistul unui moment emoționant. După ce a înscris contra Romei, poștașul a venit la ușa fotbalistului, a îngenuncheat în fața lui și i-a pupat picioarele: “Atunci m-am simțit cu adevărat fotbalist, că pot să fac diferența, că eu contez!“.
  5. Mama acestuia, Barbara, a făcut parte din naționala de handbal feminină a Poloniei, în timp ce tatăl acestuia, Josef, a fost jucător de fotbal la Auxerre, echipă pentru care a marcat 11 goluri în 57 de meciuri.
  6. În 2012, Klose a fost protagonistul unui moment special de fairplay în Italia. La scorul de 0-0, în minutul 5 al partidei Napoli – Lazio. Klose a trimis mingea în poartă cu mâna, arbitrii validând golul. Imediat, jucătorii lui Napoli au reacţionat şi s-au năpustit asupra oficialilor, protestând vehement. Atacantul german s-a dus şi el la central şi a recunoscut că golul a fost marcat cu mâna, moment în care reuşita a fost anulată. Miroslav Klose a ales să facă acest gest de fairplay tocmai în orașul unde Maradona este văzut un rege, golul său cu mâna din sfertul de finală al Cupei Mondiale din 1986, Argentina – Anglia 2-1, rămânând în istorie ca și procedeul „Hand of God (Mâna lui Dumnezeu)”.
  7. S-a însurat în 2004 cu Sylwia, alături de care are 2 băieți gemeni. Interesant este faptul că soția lui Klose a intrat în travaliu în timpul unui meci al fotbalistului, în tribuna VIP a stadionului Wester și a fost dusă rapid la un spital din Bremen, unde a născut doi gemeni sănătoși: Luan și Noah.Klose Family
  8. Ascultă muzică rap, adoră filmele lui Nicolas Cage şi iubeşte câinii. Are şi un doberman.
  9. Cum a reușit Klose să marcheze 16 goluri la turneele finale: 7 reuşite cu capul, 8 goluri cu piciorul drept și 1 gol cu piciorul stâng.
  10. Își dorește să devină antrenorul Germaniei și să câștige un nou titlul de campion mondial în calitate de tehnician.
Klose Campionatul Mondial

Klose Campionatul Mondial

Leave a Reply