Echipele Mondialului: Spania (6/32)

Grupa B a Campionatului Mondial din 2018 va oferi cel mai tare meci al primei runde: Spania – Portugalia. După prezentarea Portugaliei de ieri, Betano continuă cu naționala Spaniei.

Spania s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa G a preliminariilor europene. Ibericii au avut un golaveraj de 36-3 și 28 puncte din 10 meciuri, numere incredibile, deși din grupă a făcut parte și Italia.

Va fi a 15-a participare la Campionatul Mondial a Spaniei și cel mai bun rezultat a fost obținut în 2010, când a ridicat trofeul. Nu a lipsit la niciun turneu final începând cu 1978, prima dată luând parte la ediția din 1934.

Palmares la Campionatul Mondial: 59 meciuri – 29 victorii, 12 egaluri, 18 înfrângeri – golaveraj 92-66

Cele mai multe meciuri: Iker Casillas, 17

Cele mai multe goluri: David Villa, 9

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Spaniolii speră ca rezultatele lor să revină la nivelul generației anterioare, care a câștigat trei mari competiții: EURO 2008 , Mondialul din 2010 și EURO 2012. Ultimele două turnee importante au fost dezamăgitoare pentru iberici, cu o eliminare în faza grupelor la ultimul Mondial și în optimi la European. Calificările le dau speranțe, fiind una din echipele neînvinse. De altfel, Spania nu a mai pierdut un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 1993! Dacă în preliminarii a dominat, la turneele finale nu a avut rezultate notabile cu excepția titlului din 2010. A terminat pe locul 4 în 1950 și a ajuns de alte patru ori în faza sferturilor de finală.

Cota să câștige turneul: 7.00!

Mondialul din vară va fi apusul generației de aur a Spaniei. Dintre fotbaliștii care au adus cele trei trofee vor fi prezenți doar patru: Reina, Ramos, Iniesta și David Silva. „Furia Roja” încearcă să creeze o nouă echipă de același nivel, ai cărei lideri ar fi De Gea, Isco sau Asensio. Spania e văzută și acum ca o mare favorită, în ciuda schimbării evidente de generații. Antrenorul e Julen Lopetegui, expert în creșterea tinerilor. A condus timp de 4 ani naționalele de tineret ale Spaniei, perioadă în care a pierdut doar un meci și a luat două Campionate Europene – U19 în 2012 și U21 în 2013. În total, Lopetegui a fost pe bancă la 50 de meciuri internaționale și are 39 victorii, 10 egaluri și o înfrângere!

Lotul va fi anunțat abia luni, însă e de așteptat să lipsească mai mulți fotbaliști cu experiență. Golgheterul all-time al Spaniei, David Villa, va vedea turneul final la televizor. La fel o vor face și Fabregas, Pedro, Javi Martinez sau Aduriz, conform presei din Spania.

Echipa probabilă (4-3-3)

David De Gea (Manchester United) – Dani Carvajal (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona) – Thiago Alcantara (Bayern), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona) – Isco (Real Madrid), Diego Costa (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City)

Programul Spaniei la Campionatul Mondial

15 iunie, ora 21:00 – Portugalia

20 iunie, 21:00 – Iran

25 iunie, 21:00 – Maroc

Leave a Reply