Echipele Mondialului: Senegal (30/32)

Senegal este prezentată astăzi de Betano. Va juca în grupa H la Campionatul Mondial, cu Polonia, Columbia și Japonia.

Senegal s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa D a preliminariile africane, peste Burkina Faso, Capul Verde și Africa de Sud.

Va fi a doua participare a Senegalului la Campionatul Mondial, după cea din 2002, când a ajuns în sferturile de finală.

Palmares la Campionatul Mondial: 5 meciuri – 2 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângere – golaveraj 7-6

Cele mai multe meciuri: 7 jucători, 5

Cele mai multe goluri: Papa Bouba Diop, 3

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Senegal vine la Mondialul din Rusia la 16 ani după minunea din 2002. În meciul de deschidere al turneului final jucat în Asia, selecționata africană a învins Franța, campioană mondială și europeană în acel moment, cu 1-0. „Leii din Teranga” au ieșit din grupe, au trecut și apoi de Suedia, însă au fost eliminați în sferturi de Turcia. Parcursul lor de atunci e unul dintre cele mai surprinzătoare văzute vreodată la un Campionat Mondial. 2002 a fost, fără dubii, cel mai bun an al fotbalului senegalez. Pe lângă performanța din Japonia și Coreea, a obținut și cel mai bun rezultat din istorie la o Cupă a Africii – finala, pierdută la penalty-uri.

Cota să câștige turneul: 220.00!

Senegal a fost readusă la turneul final de căpitanul naționalei din 2002 – Aliou Cisse. Antrenorul actual nu e cunoscut pentru capacitățile sale tactice, însă a adus în sfârșit echipa la un Campionat Mondial, după ce mai multe generații foarte bune și-au irosit șansele. Sadio Mane este liderul actualei echipe, ofensiva fiind construită pentru a pune în valoare viteza lui. Singurul lucru cert din sistemul adoptat de Cisse e că vor fi 4 fundași. În rest, a încercat formații de la 4-4-2 până la 4-2-4. Mulți atacanți evoluează bine la echipele de club, acesta fiind unul dintre motivele schimbărilor dese din echpa de start. Toți mijlocașii vin de la formații engleze, printre care și căpitanul Kouyate. Emoțiile apar când e vorba de defensivă. Koulibaly, de la Napoli, este singurul care nu e predispus la gafe. Senegal nu are niciun jucător din campionatul intern și doar unul care joacă în Africa – portarul N´Diaye, din Guineea.

Echipa probabilă (4-3-3)

Khadim N´Diaye (Horoya) – Youssouf Sabaly (Bordeaux), Kalidou Koulibaly (Napoli), Salif Sane (Hannover), Lamine Gassama (Alanyaspor) – Cheikhou Kouyate (West Ham), Idrissa Gueye (Everton), Badou N´Diaye (Stoke) – Ismaila Sarr (Rennes), M´Baye Niang (Torino), Sadio Mane (Liverpool)

Programul Senegalului la Campionatul Mondial

19 iunie, ora 18:00 – Polonia

24 iunie, 18:00 – Japonia

28 iunie, 17:00 – Columbia

Leave a Reply