Echipele Mondialului: Rusia (1/32)

Betano vă prezintă, zilnic, până la startul Campionatului Mondial, cele 32 echipe calificate. Astăzi, țara gazdă: Rusia.

Rusia s-a calificat la turneul final fără să joace vreun meci, drept gazda competiției. În 2010, a fost aleasă țara organizatoare, primind mai multe voturi decât celelalte națiuni care doreau această onoare: Portugalia/Spania, Belgia/Olanda și Anglia.

Va fi a 11-a participare a Rusiei la Campionatul Mondial, 7 dintre ele fiind ca Uniunea Sovietică. Prima prezență a fost la turneul final din 1958 iar cea mai recentă în 2014, în Brazilia. Cea mai mare performanță au obținut-o în 1966, când au terminat pe locul 4.

Palmares la Campionatul Mondial: 40 meciuri – 17 victorii, 8 egaluri, 15 înfrângeri – golaveraj 66-47.

Cele mai multe meciuri: Lev Yashin, 13

Cele mai multe goluri: Oleg Salenko, 6

 

După căderea Uniunii Sovietice, naționala Rusiei nu a avut decât un turneu final remarcabil: EURO 2008, unde au ajuns în semifinale. A fost eliminată în faza grupelor la toate cele trei Campionate Mondiale de după 1990, de fiecare dată terminând pe locul 3. Aceeași soartă a avut-o și anul trecut la Cupa Confederațiilor, unde a fost gazdă: poziția a treia în grupă, după Portugalia și Mexic.

Cota să câștige turneul: 35.00!

Naționala stă pe un butoi cu pulbere din cauza rezultatelor recente. Pe lângă Cupa Confederațiilor, rușii au suferit și în meciurile amicale, câștigând doar două în ultimul an – cu Ungaria și Coreea de Sud. Atmosfera proastă e „întreținută” și de selecționerul Stanislav Cherchesov, aflat la cârma echipei din august 2016. Fostul portar, care a jucat pentru Rusia la Mondialul din 1994, are numeroase conflicte atât cu jucătorii cât și cu presa locală. Cherchesov refuză să îl convoace pe Igor Denisov, cel mai bun mijlocaș central rus al momentului, din cauza  unui conflict vechi de 4 ani. Denisov a fost liderul lui Lokomotiv Moscova în sezonul proaspăt încheiat, contribuind la primul titlu al lor după 14 ani. În ciuda faptului că toată lumea îl cere la națională, Cherchesov nu se va baza pe el. Alți fotbaliști foarte importanți care nu vin la lot din cauza relației proaste cu selecționerul sunt fundașii Sergei Ignașevici, Vasili Berezuțki și Aleksei Berezuțki – care au împreună aproape 300 meciuri pentru prima reprezentativă. Echipa Rusiei va fi construită în jurul a trei jucători: portarul și căpitanul Igor Akinfeev (ȚSKA Moscova), mijlocașul ofensiv Alan Dzagoev (ȚSKA) și atacantul Fyodor Smolov (Krasnodar).

Echipa probabilă (3-5-2)

Igor Akinfeev (ȚSKA) – Vladimir Granat (Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moscova), Fyodor Kudriașov (Rubin) – Mario Fernandes (ȚSKA), Aleksandr Golovin (ȚSKA), Alan Dzagoev (ȚSKA), Denis Glușakov (Spartak), Yuri Zhirkov (Zenit) – Aleksei Miranchuk (Lokomotiv), Fyodor Smolov (Krasnodar)

Programul Rusiei la Campionatul Mondial

14 iunie, ora 18:00 – Arabia Saudită

19 iunie, 21:00 – Egipt

25 iunie, 17:00 – Uruguay

Leave a Reply