Echipele Mondialului: Polonia (29/32)

Betano ajunge la ultima grupă a Campionatului Mondial din Rusia cu prezentările echipelor participante. Polonia se bate pentru calificare cu Columbia, Senegal și Japonia.

Polonia s-a calificat fără emoții la turneul final, câștigând grupa cu Danemarca, Muntenegru și România.

Va fi a opta participare a Poloniei la Campionatul Mondial. A debutat în 1938 și are două clasări pe podium: în 1974 și 1982.

Palmares la Campionatul Mondial: 31 meciuri – 15 victorii, 5 egaluri, 11 înfrângeri – golaveraj 44-40

Cele mai multe meciuri: Wladislaw Zmuda, 21

Cele mai multe goluri: Grzegorz Lato, 10

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Polonia e din nou la turneul final, după ce a ratat calificarea la ultimele două ediții. Naționala lui Lewandowski a dominat grupa României în calificări, pierzând un singur meci (0-4 în Danemarca). În meciurile cu reprezentativa noastră, scorul general a fost de 6-1 în favoarea lor, Lewandowski marcând 5 dintre goluri. Polonezii au șanse mari să iasă din grupe, prima dată după 1986, dar o a treia medalie va fi greu de obținut. La EURO 2016 au fost aproape, ajungând în premieră în sferturile de finală ale competiției continentale. De la precedenta lor calificare la Mondial, din 2006, au participat la toate edițiile Campionatului European. Un singur trofeu a câștigat Polonia în istorie: Jocurile Olimpice din 1972.

Cota să câștige turneul: 90.00!

Polonia a ajuns în urna capilor de serie după o strategie bine gândită, dar care s-a folosit de o portiță a modului în care e stabilit clasamentul FIFA. Leșii nu au jucat decât un amical după EURO 2016, realizând că meciurile oficiale sunt cele mai importante când vine vorba de acordarea punctelor. Au ajuns, astfel, să fie peste Spania sau Anglia, în urna capilor de serie. Grupa H e considerată una slabă în special din cauza lor, însă nivelul e extrem de echilibrat. Oricare dintre echipele grupei are argumente pentru calificare. Principalul argument al polonezilor e, în mod cert, Robert Lewandowski. Atacantul lui Bayern a fost golgheterul preliminariilor, cu 16 goluri – cu doar două mai puține decât naționalele din Franța sau Anglia. Lewandowski va fi, probabil, lângă Arkadiusz Milik în atac, revenit după o accidentare gravă. Alți jucători importanți în lotul lor sunt portarul Szczesny (probabil urmașul lui Buffon la Juventus) și tinerii mijlocași din Serie A, Zielinski și Linetty. Kamil Glik, stâlpul apărării, s-a accidentat săptămâna trecută și, chiar dacă a rămas în lot, are șanse foarte mici să joace.

Echipa probabilă (4-4-2)

Wojciech Szczesny (Juventus) – Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Michal Pazdan (Legia Varșovia), Jan Bednarek (Southampton), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscova) – Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg), Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion), Karol Linetty (Sampdoria), Piotr Zielinski (Napoli) – Arkadiusz Milik (Napoli), Robert Lewandowski (Bayern Munchen)

Programul Poloniei la Campionatul Mondial

19 iunie, ora 18:00 – Senegal

24 iunie, 21:00 – Columbia

28 iunie, 17:00 – Japonia

Leave a Reply