Echipele Mondialului: Peru (11/32)

Peru este prezentată azi de Betano, continuând seria echipelor de la Campionatul Mondial. Va fi în grupa C a turneului final, cu Franța, Australia și Danemarca.

Peru s-a calificat la Campionatul Mondial după ce a trecut de Noua Zeelandă la barajul inter-continental, 2-0 la general. În grupa de calificare din America de Sud a terminat pe locul 5, peste Chile, Paraguay sau Ecuador.

Va fi a 5-a participare la Campionatul Mondial a peruanilor. Prima a fost la ediția inaugurală, în 1930, iar următoarele 3 în 1970, 74 și 82. Cel mai bun rezultat l-au obținut în 1970, atingând sferturile de finală.

Palmares la Campionatul Mondial: 15 meciuri – 4 victorii, 3 egaluri, 8 înfrângeri – golaveraj 19-31

Cele mai multe meciuri: Teofilo Cubillas, 13

Cele mai multe goluri: Teofilo Cubillas, 10

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

36 de ani au trecut de la ultima calificare a peruanilor la un Mondial, cea mai lungă „pauză” a echipelor calificate. Au avut o generație de aur în anii ´70, condusă din teren de Teofilo Cubillas, încoronată și cu un trofeu Copa America în 1975 – unul din cele două pe care le-a câștigat în istorie, primul fiind în 1939. După multiple eșecuri în încercările de a ajunge la mondial, Peru a reușit acum să termine pe 5, depășind-o pe Chile la golaveraj și mergând la baraj. Calificarea vine după rezultate bune și la cupa continentală, unde a luat două medalii de bronz în 2011 și 2015.

Cota să câștige turneul: 200.00!

Peru are o mare problemă la acest turneu: Paolo Guerrero, căpitanul și golgheterul naționalei, nu va fi prezent. Atacantul care a jucat 8 ani în Bundesliga a fost cel mai bun fotbalist al țării sale în preliminarii, însă a picat un test anti-doping în decembrie. Deși FIFA i-a redus pedeapsa inițială la 6 luni – ceea ce ar fi însemnat că poate juca în Rusia, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a mărit suspendarea la un an și două luni. Decizia e una controversată, iar căpitanii celorlalte țări din grupă au trimis o petiție prin care cer anularea suspendării. Fără principalul om de gol, Peru va avea așteptări mari de la doi oameni: veteranul Jefferson Farfan și playmaker-ul Christian Cueva. Peru nu are nume cunoscute în echipă – doar 6 dintre fotbaliștii convocați sunt în Europa – dar produce un fotbal foarte spectaculos. Pe lângă Farfan și Cueva, un rol crucial în echipă îl va avea Renato Tapia, mijlocașul defensiv care face legătura între faza defensivă și cea de atac.

Echipa probabilă (4-1-4-1)

Pedro Gallese (Veracruz) – Aldo Corzo (Universitario de Deportes), Alberto Rodriguez (Sporting Cristal), Christian Ramos (Veracruz), Miguel Trauco (Flamengo) – Renato Tapia (Feyenoord) – Andre Carrillo (Watford), Yoshimar Yotun (Orlando City), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg) – Jefferson Farfan (Lokomotiv Moscova)

Programul peruanilor la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 19:00 – Danemarca

21 iunie, 18:00 – Franța

26 iunie, 17:00 – Australia

Leave a Reply