Echipele Mondialului: Nigeria (16/32)

Nigeria e ultima echipă a grupei D de la Campionatul Mondial și e prezentată, azi, de Betano. Africanii vor juca pentru calificare în optimi cu Argentina, Islanda și Croația.

Nigeria s-a calificat la turneul final de pe primul loc al grupei B în preliminariile africane. A fost grupa de foc a continentului, din ea mai făcând parte Zambia, Camerun și Algeria.

Va fi a șasea participare a nigerienilor la Campionatul Mondial. Au debutat în 1994 și au reușit de trei ori să ajungă în optimi: în 1994, 1998 și 2014.

Palmares la Campionatul Mondial: 18  meciuri – 5 victorii, 3 egaluri, 10 înfrângeri – golaveraj 20-26

Cele mai multe meciuri: Joseph Yobo, 10

Cele mai multe goluri: 4 jucători, 2

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Nigeria e a doua națională africană ca număr de prezențe la Mondial, cu 6, fiind depășită doar de Camerun. A devenit o apariție obișnuită la cel mai mare turneu sportiv al planetei, ratând doar un turneu final începând cu 1994. La Cupa Africii pe Națiuni e țara care ajunge, aproape de fiecare dată, pe podium. Dintre toate competițiile continentale la care s-a calificat, Nigeria a ratat primele trei locuri de numai 3 ori! Are 3 Cupe ale Africii în palmares, ultima în 2013. Culmea, după acel succes nu a mai reușit să se califice la următoarele două turnee.

Cota să câștige turneul: 250.00!

Antrenată de germanul Gernot Rohr, Nigeria nu a pierdut pe teren niciun meci în cea mai grea grupă a calificărilor de pe continentul negru. Am folosit „pe teren” pentru că, în ultimul meci – când erau deja calificați – au introdus un jucător fără drept de joc și au pierdut, la comisii, cu 3-0 în fața Algeriei. Meciul care le dă cele mai mari speranțe a fost, însă, un amical cu Argentina disputat în noiembrie, în care „super vulturii” au revenit de la 0-2 pentru a câștiga cu 4-2. Ultima etapă a grupelor va fi o rejucare a acelui meci. Lotul Nigeriei, ca la majoritatea selecționatelor africane, arată o diferența mare de valoare între linia ofensivă și cea defensivă. Vor practica un joc foarte rapid, cu multe contraatacuri, folosindu-se calitatea de playmaker a căpitanului John Obi Mikel și de viteza trio-ului ofensiv din Anglia: Moses, Iheanacho și Iwobi.

Echipa probabilă (4-3-3)

Ikechukwu Ezenwa (Enyimba) – Shehu Abdullahi (Bursaspor), William Troost-Ekong (Bursaspor), Leon Balogun (Mainz), Elderson Echiejile (Cercle Brugge) – Wilfred Ndidi (Leicester City), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), John Obi Mikel (Tianjin Teda) – Victor Moses (Chelsea), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Alex Iwobi (Arsenal)

Programul Nigeriei la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 22:00 – Croația

22 iunie, 18:00 – Islanda

26 iunie, 21:00 – Argentina

Leave a Reply