Maroc-Echipele-Mondialului

Echipele Mondialului: Maroc (7/32)

Betano vă prezintă echipele calificate la Campionatul Mondial! În grupa B, alături de Spania și Portugalia sunt două outsidere din afara Europei: Maroc și Iran. Astăzi, Maroc!

Maroc s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa C a preliminariilor din Africa. Nu au pierdut niciun meci și nu au primit gol în grupa cu Coasta de Fildeș, Gabon și Mali.

Va fi a 5-a participare la Campionatul Mondial a marocanilor, după 20 de ani. Prima prezență au avut-o în 1970 și au reușit o singură dată să treacă în runda a doua, în 1986. Atunci, Maroc a devenit prima națională africană care trece de faza grupelor.

Palmares la Campionatul Mondial: 13 meciuri – 2 victorii, 4 egaluri, 7 înfrângeri – golaveraj 12-18

Cele mai multe meciuri: Mustapha Hadji, 6

Cele mai multe goluri: 3 jucători, 2

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Maroc e una dintre cele mai dezvoltate țări ale Africii și e considerată întotdeauna o echipă de top a fotbalului de pe continentul negru. Rezultatele naționalei nu sunt, însă, deloc pe măsură. La Mondial s-a calificat doar de 4 ori înaintea turneului din Rusia, ieșind doar odată din grupe, iar la Cupa Africii are o singură medalie de aur – în 1976. Antrenorul care a adus trofeul e un român, Virgil Mărdărescu! Începând cu 2000, a fost eliminată în faza grupelor de 6 ori la competiția continentală și a mers mai departe de două ori. A atins finala în 2004, cea mai mare performanță a ultimilor 30 de ani, iar anul trecut au mers până în faza sferturilor. Să fie acesta semnalul revenirii?

Cota să câștige turneul: 400.00!

Cel mai bun antrenor al continentului negru din ultimii ani a preluat Marocul în 2016. Herve Renard a câștigat Cupa Africii pe Națiuni de două ori, întâi cu Zambia în 2012 – echipă cotată fără vreo șansă, iar apoi cu Coasta de Fildeș în 2015. El a readus „leii din Atlas” la Mondial, beneficiind și de un lot foarte bun. Îi va avea la dispoziție în Rusia pe experimentații Benatia, Boussoufa sau Belhanda, echipa fiind construită în jurul lor. Hakimi (19 ani, Real Madrid) și Harit (20 ani, Shalke) sunt cei pe umerii cărora va fi presiunea rezultatelor în viitor, iar ambii vor fi titulari în Rusia. Absenți notabili sunt Boufal de la Southampton și En-Nesyri, de la Malaga.

Echipa probabilă (4-5-1)

Munir Mohamedi (Numancia) – Nabil Dirar (Fenerbahce), Medhi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolverhampton), Achrif Hakimi (Real Madrid) – Nordin Amrabat (Leganes), Mbark Boussoufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Hakim Ziyech (Ajax) – Khalid Boutaib (Yeni Malatyaspor)

Programul Marocului la Campionatul Mondial

15 iunie, ora 18:00 – Iran

20 iunie, 15:00 – Portugalia

25 iunie, 21:00 – Spania

Leave a Reply