Echipele Mondialului: Franța (9/32)

Trecem la grupa C, în care vor juca Franța, Australia, Peru și Danemarca. Astăzi, Betano prezintă favorita grupei: naționala Franței.

Franța a câștigat grupa A din preliminariile UEFA, cu 23 puncte din 30, peste Suedia și Olanda.

Va fi a 15-a participare la Campionatul Mondial a Franței. A jucat la primul turneu, în 1930, fiind prezentă la toate din perioada interbelică. A fost Campioană Mondială în 1998, când a fost și țară gazdă, și a pierdut finala în 2006. Turneul din vară e al șaselea consecutiv la care participă.

Palmares la Campionatul Mondial: 59 meciuri – 28 victorii, 12 egaluri, 19 înfrângeri – golaveraj 106-71

Cele mai multe meciuri: Fabien Barthez, Thierry Henry, 17

Cele mai multe goluri: Just Fontaine, 13

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Franța e exemplul perfect de inconstanță la turneele finale. La ultimele 5 Campionate Mondiale au alternat rezultatele foarte bune cu umilințele: în 1998 au câștigat, în 2002 au ieșit din grupe fără vreo victorie; în 2006 au jucat finala, în 2010 au repetat greșelile din 2002. La ediția din Brazilia au ajuns până în sferturi. Reușesc, acum, să avanseze? Ținând cont de grupa foarte ușoară și de lotul foarte puternic, o eliminare rapidă ar fi de neiertat. Inconstanța lor a fost vizibilă și în calificări, unde au bătut Olanda cu 4-0 dar au avut remize albe cu Belarus sau Luxemburg.

Cota să câștige turneul: 7.50!

Conform cotelor, Franța e a patra favorită să devină Campioană Mondială – după Brazilia, Germania și Spania. „Les Bleus” au unul dintre cele mai puternice loturi prezente în Rusia, dacă nu chiar pe cel mai puternic, iar lista vedetelor ar cuprinde toți cei 23 de jucători. Fotbaliști ca Martial, Coman, Lacazette, Digne sau Sissoko nu au avut loc, pe lângă ei lipsind și doi accidentați: Payet și Koscielny. Lotul e unul foarte tânăr, cu doar trei jucători de câmp trecuți de 30 de ani. Se vor baza pe creativitatea atacanților, unde doar Griezmann e sigur că va fi titular, iar aceștia vor fi susținuți de doi mijlocași centrali de clasă mondială: Pogba și Kante. Antrenor e Didier Deschamps, căpitanul naționalei la ultimele două turnee majore câștigate: Mondialul din 1998 și EURO 2000. Ca selecționer nu a adus încă vreun trofeu, însă are un lucru cu care nu se pot lăuda predecesorii săi: în mandatul său, echipa nu a implodat chiar înaintea startului unei competiții importante. Deschamps caută, și acum, o formulă prin care poate pune în valoare toate vedetele, încercând diferite sisteme de joc în meciurile amicale.

Echipa probabilă (4-2-2-2)

Hugo Lloris (Tottenham) – Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid), Benjamin Mendy (Manchester City) – N´Golo Kante (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United) – Kylian Mbappe (PSG), Thomas Lemar (Monaco) – Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Olivier Giroud (Chelsea)

Programul Franței la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 13:00 – Australia

21 iunie, 18:00 – Peru

26 iunie, 17:00 – Danemarca

Leave a Reply