Echipele Mondialului: Columbia (31/32)

Penultima echipă în prezentările Betano este Columbia, care va fi în grupa H a Campionatului Mondial, cu Polonia, Senegal și Japonia.

Columbia s-a calificat la turneul final de pe locul 4 în grupa Americii de Sud, după Brazilia, Uruguay și Argentina; cu un punct peste Peru și Chile.

Va fi a șasea participare a columbienilor la Campionatul Mondial. Au debutat în 1962, iar în 2014 au avut cel mai bun rezultat – calificarea în sferturile de finală.

Palmares la Campionatul Mondial: 18 meciuri – 7 victorii, 2 egaluri, 9 înfrângeri – golaveraj 26-27

Cele mai multe meciuri: Freddy Rincon, Carlos Valderrama, 10

Cele mai multe goluri: James Rodriguez, 6

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Generația lui Valderrama, din anii 90, a fost considerată cea de aur a columbienilor. Așteptările erau atât de mari încât, în 1994, se vorbea chiar de marele trofeu. Nu au reușit nici măcar să iasă din grupe atunci, având aceeași soartă și 4 ani mai târziu. Echipa actuală are obiective mai realiste, deși a obținut în Brazilia cel mai bun rezultat din istorie la un Mondial – calificarea în sferturi. Nici generația anilor 90, nici cea actuală, nu au reușit să aducă vreun trofeu Columbiei. Singurele importante au venit în 2000 (Gold Cup) și 2001 (Copa America).

Cota să câștige turneul: 45.00!

În 2014 le-a lipsit Radamel Falcao, golgheterul, însă a ieșit la rampă James Rodriguez – care a înscris de 6 ori și a oferit 2 assisturi, fiind cel mai bun marcator al turneului. Falcao e, acum, în lot – ca și mulți jucători care au participat la precedentul Mondial. E ultima șansă la o medalie pentru mulți dintre ei, aflați acum la 30 de ani și aproape de finalul vârfului carierei. Finalul carierei va fi pentru selecționerul Jose Pekerman, care se află pe banca tehnică a Columbiei din 2012. Argentinianul de 68 de ani a fost deja la două Mondiale, de fiecare dată fiind eliminat în sferturi – cu țara natală în 2006 și Columbia în 2014. Pekerman se vede, acum, dependent de Rodriguez. A format o apărare foarte bună, însă nu are mijlocași centrali care să poată ajuta suficient la construcție, așa că totul depinde de playmaker-ul venit de la Bayern Munchen și de câte mingi poate trimite spre flancuri sau spre Falcao.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

David Ospina (Arsenal) – Santiago Arias (PSV Eindhoven), Yerry Mina (Barcelona), Davinson Sanchez (Tottenham), Johan Mojica (Girona) – Carlos Sanchez (Fiorentina), Wilmar Barrios (Boca Juniors) – Juan Cuadrado (Juventus), James Rodriguez (Bayern Munchen), Luis Muriel (Sevilla) – Radamel Falcao (Monaco)

Programul Columbiei la Campionatul Mondial

19 iunie, ora 15:00 – Japonia

24 iunie, 21:00 – Polonia

28 iunie, 17:00 – Senegal

Leave a Reply