Echipele Mondialului: Anglia (28/32)

Prezentările echipelor de la Mondial realizate de Betano se apropie de final. Astăzi, ultima națională din grupa G: Anglia, care se va înfrunta cu Belgia, Panama și Tunisia.

Anglia s-a calificat la turneul final fără să piardă vreun meci, primind doar 3 goluri. A dominat autoritar grupa din care au mai făcut parte Slovacia, Scoția și Slovenia.

Va fi a 15-a participare a Angliei la Mondial. A jucat prima dată în 1950 și a câștigat competiția în 1966, când a fost și țara gazdă.

Palmares la Campionatul Mondial: 62 meciuri – 26 victorii, 20 egaluri, 16 înfrângeri – golaveraj 79-56

Cele mai multe meciuri: Peter Shilton, 17

Cele mai multe goluri: Gary Lineker, 10

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Țara care a inventat fotbalul are doar o finală de competiția majoră în istorie – cea din 1966. Anglia are doar două semifinale jucate la Mondial, a doua fiind în 1990, când a terminat pe 4. Nici la EURO nu s-a descurcat mai bine, fiind tot de două ori semifinalistă – în 1968 și 1996. Au trecut, așadar, peste 20 de ani de când britanicii nu s-au mai apropiat de o medalie, perioadă în care s-a dus și generația foarte bună ce îi avea pe Beckham, Gerrard, Lampard, Owen sau Rooney. Așteptările lor scad cu fiecare turneu ce trece, mai ales după eliminarea în optimi la EURO 2016, în fața Islandei.

Cota să câștige turneul: 17.00!

Fanii englezi au reușit imposibilul – nu mai visează la medalie înaintea turneului. Totuși, par mai îndreptățiți acum să o facă decât în ultimii ani. Gareth Southgate, adus în perioada calificărilor pentru a îl înlocui pe Sam Allardyce, a găsit un 3-4-2-1 care funcționează perfect. Anglia nu a mai pierdut de aproape un an, deși a jucat amicale cu Brazilia, Germania, Italia și Olanda. Naționala lor e una dintre cele mai tinere de la Mondial, dar nu e neexperimentată. Golgheterul Harry Kane e mezinul căpitanilor, la doar 24 ani. În spatele lui, ofensiva va fi completată de Alli și Sterling, și mai tineri, însă fiecare cu peste 20 meciuri internaționale și peste 100 în Premier League. De altfel, este singura țară prezentă la Mondial care are numai jucători din campionatul intern. Din lot nu face parte Joe Hart, cel care a apărat poarta naționalei în ultimii ani, victimă a sezonului dezastruos pe care l-a avut pe West Ham.

Echipa probabilă (3-4-2-1)

Jordan Pickford (Everton) – Kyle Walker (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City) – Kieran Trippier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph (Manchester City), Danny Rose (Tottenham) – Dele Alli (Tottenham), Raheem Sterling (Manchester City) – Harry Kane (Tottenham)

Programul Angliei la Campionatul Mondial

18 iunie, ora 21:00 – Tunisia

24 iunie, 15:00 – Panama

28 iunie, 21:00 – Belgia

Leave a Reply